15. 02. 2018 - 17:43
Messi sasvim otvoreno: Mi mrzimo Chelsea, ne volimo čak ni...
907
Shares
Messi sasvim otvoreno: Mi mrzimo Chelsea, ne volimo čak ni dijeliti teren sa njima!

RIVALSTVO DVA KLUBA

Messi sasvim otvoreno: Mi mrzimo Chelsea, ne volimo čak ni dijeliti teren sa njima!

15. 02. 2018 - 17:43
0
Shares

Naredne nedjelje na programu su još četiri meča prve runde nokaut faze takmičenja, a između ostalih u srijedu će snage odmjeriti stari rivalu Chelsea i Barcelona.

Prvi meč se igra na Stamford Bridgeu, a zvijezda katalonskog sastava Lionel Messi otkrio je da se u taboru aktuelnog viceprvaka Španije ne mogu pomiriti sa činjenicom da su za rivala dobili "plavce".

On je u jednom intervjuu izjavio da prezire Chelsea i dodao da nije jedini koji se tako osjeća.

Koliko je ta mržnja prema Chelseaju velika, dovoljno govori i činjenica da je Messi uporedio duel Barce i tima iz Londona sa vječitim derbijem Argentine između Boce i River Platea. On je otišao i korak dalje, smatra da je netrpeljivost između engleskog i španskog kluba veća nego netrpeljivost između dva najveća rivala iz njegove domovine, kao i između reprezentacija Brazila i Argentine.

"Postoje igrači koji mrze Chelsea više od Real Madrida. Nisam vjerovao da ću čuti sebe kako to izgovaram.

Isto tako nisam vjerovao da ću vidjeti nešto gore od rivalstva Boce i Rivera ili Brazila i Argentine, ali eto.

Radije bismo igrali protiv Arsenala, Manchester Uniteda ili bilo koga, nego da teren dijelimo sa Chelseajem", izjavio je Messi.

Historija dva tima u Ligi prvaka je velika, sastajali su se 12 puta u ovom takmičenju, Chelsea je slavio u četiri navrata, Barca u tri, dok su timovi u pet navrata remizirali.

Mržnja Argentinca najvjerovatnije je krenula kada je bivši igrač Chelseaja Asier Del Horno divljački startovao nad njim u jednom od pomenutih duela...

 

Učitaj još novosti