04. 02. 2018 - 09:18
Zverev odveo Nijemce u četvrtfinale, prošla i Italija
907
Shares
Zverev odveo Nijemce u četvrtfinale, prošla i Italija

DAVIS CUP

Zverev odveo Nijemce u četvrtfinale, prošla i Italija

04. 02. 2018 - 09:18
0
Shares

Teniske reprezentacije Njemačke i Italije pridružile su se Kazahstanu i Sjedinjenim Američkim Državama u četvrtfinalu Davis Kupa.

Nijemci su u Brisbaneu savladali Australijance sa 3:1, a pobjednički bod donio im je Aleksandar Zverev maksimalnom pobedom nad Nickom Kyrgiosom - 6:1, 7:6 (3), 6:2. Biće to prvo četvrtfinale Nijemaca još od 2014. godine, a rival će im biti pobjednik duela Španija - Velika Britanija.

U duelu dvije nade bijelog sporta, Zverev je imao potpunu kontrolu. Tome je značajno doprinijela i povreda desne ruke Kyrgiosa, koja mu je očigledno smetala pri servisu.

Bio je to drugi bod koji je mlađani Zverev donio svojoj reprezentaciji, pošto je prvog dana pobijedio Alexa de Minaura. Potom je Kyrgios bio bolji od Jan-Lennarda Struffa. Drugog dana takmičenja, Puetz i Struff su bili bolji od Ebdena i Peersa poslije dugih pet setova igre.

Mjesto u četvrtfinalu obezbijedila je i Italija, pobjedom nad Japanom 3:1. I to poslije maratonskog meča u kome je Fabio Fognini, poslije četiri sata i osam minuta, savladao Yuichija Sugitu sa 3:6, 6:1, 3:6, 7:6 (6), 7:5.

Fognini je i prvog dana takmičenja slavio u pet setova, tada je bio bolji od Taroa Daniela. Najbolje rangirani italijanski teniser je učestvovao i u trećem bodu koji je njegov tim osvojio, pošto je igrao i dubl sa Bollelijem.

Jedini poen Japanu donio je Sugita, koji je pobijedio Seppija prvog dana.

U četvrtfinalu rival Italiji biće Francuska ili Holandija.

Učitaj još novosti