13. 04. 2024 - 17:24
Pogledajte nevjerovatnu grešku sudaca koja je Sinnera koštala...
907
Shares
Pogledajte nevjerovatnu grešku sudaca koja je Sinnera koštala finala Monte Carla

Pogledajte nevjerovatnu grešku sudaca koja je Sinnera koštala finala Monte Carla

13. 04. 2024 - 17:24
0
Shares

Grčki tenisač Stefanos Tsitsipas izborio je nastup u nedjeljnom finalu na zemljanom ATP Masters 1000 turniru koji se ovog tjedna održava u Monte Carlu.

Do finala je 12. nositelj Tsitsipas stigao velikom pobjedom 6:4, 3:6, 6:4 protiv drugog nositelja, Talijana Jannika Sinnera, koji je time upisao tek drugi poraz u kalendarskoj 2024. godini. U finalu će Tsitsipas igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem se, u nastavku subotnjeg programa, sastaju Srbin Novak Đoković i Norvežanin Casper Ruud.

Tsitsipas je cijeli tjedan igrao odlično u Monte Carlu, a tako je i započeo polufinalni susret. Brzo je napravio break te ga čuvao do 6:4 u prvoj dionici. Sinner je uzvratio tako što je drugi set otvorio s 3:0, ali kada je Talijan vodio 5:3 i servirao za poravnanje u setovima Tsitsipas je propustio veliku šansu. Imao je Grk čak pet break-prilika, ali ni jednu nije iskoristio.

Sinner je izjednačio na 1:1 u setovima te na valu pozitivnog ritma poveo i 2:0 u trećem setu. Suci su grdno pogriješili u trenutku kada je Talijan mogao pobjeći na 4:1 čime bi meč bio i, vjerojatno, definitivno prelomljen. Na break loptu nije dosuđena očita dvostruka servis pogreška Tsitsipasa.

OVDJE pogledajte veliku grešku sudaca. 

Poveo je Sinner potom 4:2, ali je sve okončano s četiri gema u nizu Tsitsipasa koji su vrijedili ulaska u finale. U završnici meča Sinner je imao i problema s ozljedom noge. Tsitsipas je treći put u karijeri izborio finale u Monte Carlu i prvo nakon kolovoza prošle godine kada je slavio u Los Cabosu.

(Index.hr)

Učitaj još novosti