03. 02. 2018 - 09:29
Novak ispada iz Top 300: Đoković otišao pod nož i pada u...
907
Shares
Novak ispada iz Top 300: Đoković otišao pod nož i pada u nižerazredne tenisere

SLIJEDI DUŽA PAUZA

Novak ispada iz Top 300: Đoković otišao pod nož i pada u nižerazredne tenisere

03. 02. 2018 - 09:29
0
Shares

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković operisao je lakat. Ovu informaciju potvrdio je kasno sinoć na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

"Hej momci, dugujem vam vijesti o mom oporavku. Ovu povredu vučem u posljednje dvije godine, a tokom tog perioda obišao sam mnogo doktora. Istina je da je bilo mnogo različitih mišljenja, dijagnoza, sugestija... Nije mi bilo lako izabrati šta da uradim. Prošle sezone sam uzeo šest mjesjeci odmora u nadi da ću se vratiti u potpunosti oporavljen, ali nažalost i dalje osjećam bol. Nedostajalo mi je nadmetanje, to je u mojoj krvi i morao sam pokušati na Australian Openu", objavio je Đoković na Instagramu. 

U objavama na društvenim mrežama Đoković nije naveo koliko će ovaj put pauzirati, istakavši da očekuje potpuni oporavak.

Nakon eliminacije u osmini finala Australian opena, Đoković je najavio novu pauzu. 

"U svakom slučaju, s mojim timom sam se dogovorio da ću pokušati različite metode nakon što završim u Australiji i prije nekoliko dana prihvatio sam da napravim malu medicinsku intervenciju. Izgleda da sam na dobrom putu do potpunog oporavka. Ovo je veliko putovanje, moram priznati. Mnogo učim i za to sam zahvalan. Uvijek sam se brinuo o svom tijelu i tražio najprirodnije načine za liječenje, a moje tijelo me je nagradilo sa nekoliko nevjerovatnih godina na ATP turu. Ja sam super pozitivan i uzbuđen da pratim svoj oporavak tako da mogu da se vratim na mjesto koje najviše volim. Teren. Obavještavat ću vas. Hvala na podršci", dodao je Đoković.

djokovic

Ovo bi praktično moglo značiti da je pred Noletom nova duža pauza, pa čak i do šest mjeseci. U najgorem slučaju, njegov povratak na teren očekuje se tek nakon Wimbledona.

Bitno je naglasiti da brani 2.290 bodova, a pošto trenutno ima 2.470, to znači da bi mu ostalo 180. Ovo je broj bodova koji bi ga u ovom trenutku smjestio na diobi 276. i 278. mjesta. 

Učitaj još novosti