21. 01. 2018 - 22:44
Brozović asistirao za vrijedan bod: Nerazzurri zadržali tri...
907
Shares
Brozović asistirao za vrijedan bod: Nerazzurri zadržali tri boda prednosti nad Romom

SERIE A

Brozović asistirao za vrijedan bod: Nerazzurri zadržali tri boda prednosti nad Romom

21. 01. 2018 - 22:44
0
Shares
Inter i Roma remizirali (1:1) su u dvoboju 21. kola Serie A. Gosti su u prvom dijelu poveli preko El Shaarawyja koji je iskoristio zbunjenost Interove odbrane, pa nakon dugog ispucanja svog golmana Allisona doveo Romu u vodstvo.
 
Za konačnih 1:1 u samom finišu pogodio je Vecino, tom je pogotku prethodio lijep ubačaj Brozovića. Ivan Perišić odradio je svih 90 minuta, Marcelo Brozović zaigrao u drugom dijelu, dok je u gostujućim redovima Edin Džeko zamijenjen u 84. minuti.
 
Nogometaši Luciana Spallettija tako su stigli do vrijednoga boda kojim su zadržali tri boda prednosti ispred Rome...
 
Inter je bolje otvorio utakmicu; prvo je pokušaj Candreve iz daljine otišao pored gola, a onda je na scenu stupio najopasniji igrač domaćina - Ivan Perišić. Hrvatski reprezentativac bio je jedini raspoloženi igrač u redovima Intera, u prvih 45 minuta napravio velike probleme gostujućem kapitenu Florenziju. Ivan Perišić tako je u 17. minuti nakon ubačaja Cancela nadskočio Florenzija, ali glavom tukao pored gola.
 
Sredinom prvoga dijela Perišić je "lažnjakom" po travi povaljao nesretnog Florenzija, no onda njegov pokušaj sa samo sedam metara odbranio Alisson. A onda se razigrala Roma, preuzela inicijativu, zagospodarila sredinom terena i stigla do vodstva. I to na zanimljiv način. Alisson je daleko ispucao iz svog kaznenog prostora, Santon loše procijenio let lopte i promašio ju glavom, a El Shaarawy izašao sam na Handanovića i mirno ga prebacio...
 
Drugo poluvrijeme u potpunosti je pripalo Interu koji je bio bolja momčad, pa na kraju zasluženo stigao do izjednačenja. Rastao je pritisak pred vratima Rome, gosti su se već dijelom drugog poluvremena samo branili.
 
Prvo je Eder odmah po ulasku u igru tukao prizemno, Alisson je na takav pokušaj bio spreman. Perišić je u 74. minuti ubacio s lijeve strane, Icardi iz voleja pogodio stativu. Argentinac je mogao zabiti i šest minuta kasnije, ali njegov je udarac sada lijepom reakcijom zaustavio Alisson. Inter je do izjednačenja ipak stigao u 86. minuti, ubacio je Brozović, a Vecino glavom zabio za 1:1.
 
Učitaj još novosti