21. 01. 2018 - 23:00
Fekir i Depay golčinama skinuli skalp Parižanima
907
Shares
Fekir i Depay golčinama skinuli skalp Parižanima

LIGUE 1

Fekir i Depay golčinama skinuli skalp Parižanima

21. 01. 2018 - 23:00
0
Shares

Lyon je večeras u okviru 22. kola na svom "Gerlandu" u derbiju savladao PSG s 2:1 i tako nanio tek drugi poraz Parižanima.

Nabil Fekir je potvrdio klasu već u 2. minuti, kada je sjajno pogodio iz slobodnjaka za erupciju oduševljenja na tribinama.

Ovo je 24-godišnjem ofanzivcu već bio 16. gol sezone u Ligue 1, a zabilježio je i tri asistencije.

Međutim, tu nije bio kraj gostujućim mukama jer je s terena na nosilima nakon nešto više od pola sata igre iznesen Kylian Mbappe.

Mladi je napadač stradao u grubom naletu Lyonovog golmana Anthonyja Lopesa. Na terenu ga je zamijenio Julian Draxler. Nešto prije toga Mbappe je rasjekao glavu u sudaru s protivničkim igračem.

PSG je na poluvrijeme ipak otišao bez zaostatka, za 1:1 je u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zabio Kurzawa.

Ipak, u 57. minuti ostali su bez Danija Alvesa, koji je dobio direktan crveni karton. Parižani su odolijevali sve do 94. minute, kada je Memphis Depay golčinom skinuo im skalp.

Lavovi su sada drugi s osam bodova manje u odnosu na PSG.

U ranijoj utakmici Nice je s 1:0 pobijedila St. Etienne, a jedini pogodak je postigao Cyprien iz slobodnjaka u 22. minuti. 

Monaco je s 3:1 pobijedio Metz , a strijelci za tri boda su bili Jorge, Ghezzal i Rony Lopes. Gosti su od 50. minute igrali bez isključenog golmana Kawashime, a jedini je gol Danijelu Subašiću zabio Niane glavom nakon kornera. Poredak u Francuskoj pogledajte ovdje.

Učitaj još novosti