13. 12. 2017 - 09:31
Nevjerica u Kolumbiji: Ključnom igraču drastična kazna za...
907
Shares
Nevjerica u Kolumbiji: Ključnom igraču drastična kazna za vrijeđanje Korejca, upitan i Mundijal

EDWIN CARDONA DOBIO PET MEČEVA SUSPENZIJE

Nevjerica u Kolumbiji: Ključnom igraču drastična kazna za vrijeđanje Korejca, upitan i Mundijal

13. 12. 2017 - 09:31
0
Shares

Veznjak Kolumbije Edwin Cardona kažnjen je s pet utakmica neigranja za reprezentaciju zbog rasističkog poteza u prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje.

On je gestikulirao očima prema korejskim igračima, što je sucu promaklo, ali ne i kamerama, pa se već nakon utakmice morao izvinjavati.

"Nije mi bila namjera nikog uvrijediti, državu ili rasu, a ako se ko uvrijedio, izvinjavam se. Nisam konfliktna osoba, žalim zbog situacije koja se dogodila i koja je krivo interpretirana", rekao je Cardona.

FIFA nije imala milosti, kaznila ga je s pet utakmica neigranja, ali čini se da mu nastup na Svjetskom prvenstvu nije ugrožen.

Iako Kolumbija ima zasad dogovorenu jednu prijateljsku utakmicu, gotovo sigurno dogovorit će još najmanje tri utakmice, pa će Cardona eventualno propustiti tek jednu utakmicu u Rusiji.

Uprkos tome, brojni mediji tvrde da je veliko pitanje hoće li ići na Mundijal jer sasvim je jasno da neće odigrati nijedan prijateljski meč i selektor će uigravati tim bez njega. Ironija je da bi Cardona, da nije izvodio "kose oči", prvu utakmicu na SP-u igrao protiv Japana našeg Vahida Halilhodžića.

Inače, 25-godišnji Cardona je u super zanimljivim južnoameričkim kvalifikacijama za SP Kolumbiji donio tri pobjede s jednako toliko golova u tijesnim pobjedama protiv Perua, Bolivije i Paragvaja, od čega su dvije bile u gostima.

Kolumbija je u grupi s Poljskom, Japanom i Senegalom na Svjetskom prvenstvu.

Učitaj još novosti