26. 04. 2024 - 08:25
Kartal je rekao šta je imao, zatim je riječ uzeo Edin Džeko:...
907
Shares
Kartal je rekao šta je imao, zatim je riječ uzeo Edin Džeko:

Kartal je rekao šta je imao, zatim je riječ uzeo Edin Džeko: "Ovaj tip se ne šali!"

26. 04. 2024 - 08:25
0
Shares

Trener Fenerbahčea İsmail Kartal održao je sastanak s ekipom prije treninga u četvrtka, a fokus je nadolazeći derbi s Bešiktašom. Edin Džeko, koji je uzeo riječ nakon govora Ismaila Kartala, motivisao je tim svojim šampionskim govorom.

Fenerbahče je nakon remija u Sivasu (2:2) sebi otežao stvari i sada je četiri boda iza vodećeg Galatasarayja, ali nadu u turskom velikanu ne gube. Trener Ismail Kartal je okupio igrače prije treninga u četvrtak, kako bi ih pokušao razdrmati i ubijediti ih da još ništa nije gotovo. Iako je situacija sada puno teža nego ranije, zaista ništa nije izgubljeno.

Prema izvještaju Hürriyeta, trener Kartal je izjavio da bi Galatasaray mogao izgubiti bodove u mečevima protiv Adane Demirspora, Fatiha Karagümrüka i Konyaspora.

"Svim srcem vjerujem da ćemo postati prvaci ako pobijedimo u narednih pet utakmica. Pobijedimo u svim utakmicama, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi".Nakon Kartala, na skupu su govorili i kapiteni Fenera Edin Džeko, Dušan Tadić, İrfan Can Kahveci i Mert Hakan Yandas.

Edin Džeko je rekao: "Mi smo dobar tim, ne postoji tim koji ne možemo pobijediti odražavajući našu pravu snagu na terenu. Ako pobijedimo u svim nadolazećim utakmicama, bit ćemo prvaci. Imam punu vjeru. Vjerujete li i vi?".

Istaknuto je kako je cijela ekipa nakon riječi Edina Džeke burno aplaudirala, a potom otišla na trening.

"Ovaj tip se ne šali, odvest će nas do titule. Ovaj mentalitet bi trebao da ima svaki igrač i uposlenik Fenera", poruka je navijača Fenerbahčea na društvenim mrežama.

Fenerbahče sutra o 18 sati dočekuje Bešiktaš u derbiju 34. kola i jasno je da će samo pobjeda odgovarati žuto-plavima, koji se nadaju da će Galatasaray biti zaustavljen u Adani.

Oba turska velikana već su osigurala plasman u Ligu prvaka, ali slijedi im žestoka borba za titulu u posljednjoj etapi sezone. Do kraja je ostalo da se odigra još pet kola.Fener je ranije ispao iz Kupa, Superkup je podsjećamo predao gradskom rivalu odbivši igrati zbog nezadovoljstva odlukama Turskog fubalskog saveza, dok je dramatično nedavno ispao od Olympiakosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.

Džeko je sa 20 golova najbolji strijelac turske lige, a iskusnom bh. napadaču neće lako biti ostati na vrhu te liste budući da isti broj golova ima i Galatin Mauro Icardi.Bivši napadač Željezničara, Teplica, Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera prošlog je ljeta došao u Tursku kao slobodan igrač i u 42 meča dao je 24 gola uz 9 asistencija.

Upitno je hoće li Dijamant nastaviti nositi dres reprezentacije BiH. S 38 godina bliži se kraj njegove reprezentativne karijere, a nedavno je novi selektor Sergej Barbarez na pitanje o Edinu poručio da "nikoga nećemo moliti", što je mnogima značilo da bi to mogao biti Edinov kraj kada je nacionalna vrsta u pitanju.

Učitaj još novosti