21. 11. 2017 - 08:03
Ibrahimović nakon desetljeća dominacije skinut s trona! 'Ovo...
907
Shares
Ibrahimović nakon desetljeća dominacije skinut s trona! 'Ovo je parodija!'

GULDBOLLEN

Ibrahimović nakon desetljeća dominacije skinut s trona! 'Ovo je parodija!'

21. 11. 2017 - 08:03
0
Shares

Zlatan Ibrahimović deset godina uzastopce osvajao je Guldbollen, nagradu za najboljeg švedskog igrača. Sve do ove godine, kada je tu titulu ponio Andreas Granqvist i tako stao na kraj Ibrinoj dominaciji.

Riječ je kapitenu švedske reprezentacije koja je prošlog vikenda priredila jedno od najvećih iznenađenja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada je s ukupnih 1:0 izbacila Venturinu Italiju.

Poneseni tim historijskim uspjehom, ali i činjenicom da je Ibrahimović od aprila zbog ozljede izbivao s terena, nagrada je pripala ovom 32-godišnjem veznjaku ruskog Krasnodara.

"Osjećam nevjerojatan ponos i zahvalan sam svima koji su mi omogućili osvajanje ove nagrade. Ne mogu opisati koliko mi to znači", ushićeno je komentirao Granqvist i dodao:

"Ono što smo postigli u kvalifikacijama zauvijek će ostati upamćeno. Posebno moram zahvaliti izborniku Janneu Anderssonu na ukazanom povjerenju i dodijeljenom statusu kapetana."

Iako je nakon preuzimanja nagrade ispraćen ovacijama publike, bilo je i onih nezadovoljnih odabirom poput agenta Michaela Kallbäcka koji se na Twitteru požalio što za najboljeg igrača nije proglašen Emil Forsberg kojeg su mnogi držali za glavnog kandidata.

"Ovo je parodija, a ne očit odabir! Emil Forsberg zaslužio je Zlatnu loptu s obzirom da je bio FENOMENALAN! Očito je žiri drugačije mislio..."

Čeka se komentar Zlatana Ibrahimovića koji se prošlog vikenda vratio na teren odigravši posljednjih 15 minuta u 4:1 pobjedi Uniteda nad Newcastleom.

Učitaj još novosti