30. 09. 2017 - 17:38
Dortmund novom pobjedom ostaje na samom vrhu, Hallerove...
907
Shares
Dortmund novom pobjedom ostaje na samom vrhu, Hallerove škarice presudile Stuttgartu

BUNDESLIGA

Dortmund novom pobjedom ostaje na samom vrhu, Hallerove škarice presudile Stuttgartu

30. 09. 2017 - 17:38
0
Shares

Odigrane su četiri utakmice 7. kola njemačke Bundeslige.

Borussia iz Dortmunda sa 2:1 je slavila u Augsburgu.

Poveli su "milioneri" već u 4. minuti kada se Yarmolenko sjajno snašao poslije jedne gužve u šesnaestercu te petom matirao Hitza. Ipak, samo sedam minuta kasnije domaći su izjednačili. Caiuby je glavom pogodio poslije centaršuta Maxa.

A onda je na scenu istupio Shinji Kagawa i genijalnim lob-udarcem zatresao mrežu u 23. minuti za vodstvo Dortmunda 1-2.

Do kraja meča Dortmund je mogao i do trećeg gola, ali je Aubameyang u 80. minuti užasno izveo penal, koji je bez problema zaustavio Hitz.

Borussia tako ostaje prva i nakon ovog kola sa 19 bodova, dok je Augsburg na solidnom petom mjestu.

U derbiju sredine tablice Eintracht je u Frankfurtu pobijedio Stuttgart 2:1 pogotkom u 94. minuti utakmice. Povela je Kovačeva ekipa u 42. minuti, a strijelac je ponovno bio Ante Rebić. Bio je to lijepi pogodak nakon kontre, Rebić se odlično ubacio u sredinu ispred posljednjeg igrača Stuttgartove odbrane i niskim udarcem pospremio loptu iza leđa golmana. 

Izjednačio je Stuttgart nakon kornera u 61. minuti, a strijelac je bio Terodde. Eintracht je od 64. minute igrao bez Falettea koji je dobio izravni crveni karton zbog rušenja protivnika na rubu kaznenog prostora. Ali ni igrač manje ih nije spriječio da proslave pobjedu, a pogodak za tri boda su postigli u posljednjim sekundama utakmice, četvrtoj minuti nadoknade. Junak je bio Haller koji je fantastično zabio škaricama.

Wolfsburg i Mainz su odigrali 1:1. Poveli su vukovi pogotkom Guilavoguija u 55. minuti, a izjednačio je Yoshinori Muto u 74. minuti. Wolfsburg je utakmicu završio s desetoricom jer je Paul-Georges N'Tep u 92. minuti isključen. Bh. napadač Kenan Kodro je ostao na klupi Mainza.

Thorgan Hazard donio je pobjedu G'ladbachu sa bijele tačke u 94. minuti protiv Hannovera. Prethodno je Borussia povela preko Gintera u 67. minuti, ali je Harnik izjednačio na 1-1 u 71. minuti.

Učitaj još novosti