30. 09. 2017 - 17:56
Crveni đavoli pregazili Crystal Palace, Bilić se spasio u 90....
907
Shares
Crveni đavoli pregazili Crystal Palace, Bilić se spasio u 90. minuti

PREMIER LIGA

Crveni đavoli pregazili Crystal Palace, Bilić se spasio u 90. minuti

30. 09. 2017 - 17:56
0
Shares

Manchester United upisao je novi trijumf u Premijer ligi. Na svom stadionu savladali su Crystal Palace sa 4:0 (2:0).

Poveli su "Đavoli" već u trećoj minuti, kada je sjajno Rashford prošao po lijevoj strani, ušao je u kazneni prostor rivala, poslao loptu ka Lukakuu, on ju je propustio pa je stigla do Mate, koji efektnim udarcem matira Henneseya za 1:0.

Igrao se 35. minut, kada je United poveo sa 2:0. Young, koji igra sjajno u posljednje vrijeme, uputio je centaršut sa lijeve strane, lopta je stigla do Fellainija, koji je sa svega par metara ugurao u mrežu gostiju.

Nakon samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu Fellaini je postigao svoj drugi gol na meču.

Rashford je izveo slobodnjak sa lijeve strane, uputio je oštar centaršut pred gol Palacea, najviši u skoku bio je Fellaini, koji lako glavom šalje loptu u mrežu gostiju. 

Palace je pokušao da poravna, ali su i domaći imali nekoliko lijepih prilika da uvećaju prednost. Na kraju su i uspjeli u tome, Martial je centrirao sa lijeve strane, Lingaard je propustio loptu do Lukakua, a ovaj je zakucao u mrežu gostiju za 4:0. Belgijanac se tako izjednačio sa Andyjem Coleom po broju golova u prvih sedam nastupa za United u PL, postigao je sedam golova.

U ostalim susretima, koji su na programu bili od 16 sati, Bournemouth i Leicester su odigrali bez golova, Stoke je savladao Southampton na "Britanniji" sa 2:1 i tako prekinuo lošu seriju rezultata, Watford je na "Hawthornsu" u nadoknadi vremena došao do boda, bilo je 2:2, dok je West Ham golom Sakhoa u 90. minuti na "Olimpijskom stadionu" savladao Swansea.

Učitaj još novosti