27. 09. 2017 - 16:11
Borba Mayweathera i McGregora ipak nije bila najgledanija u...
907
Shares
Borba Mayweathera i McGregora ipak nije bila najgledanija u historiji

NAJNOVIJI PODACI

Borba Mayweathera i McGregora ipak nije bila najgledanija u historiji

27. 09. 2017 - 16:11
0
Shares

Iako je jako teško odrediti ukupnu globalnu gledanost bokserskog meča Floyda Mayweathera i Conora McGregora, kojeg je Amerikanac 26. avgusta u Las Vegasu dobio tehničkim nokautom u 10. rundi, izašli su podaci u broju prodanih PPV paketa u SAD-u.

Prijenos borbe platilo je 4,4 miliona Amerikanaca, što je i dalje manje od 4,6 miliona koliko ih je kupilo prijenos druge Mayweatherove borbe, one protiv Mannyja Pacquiaoa prije dvije godine. Organizatori su očekivali da bi gotovo šest miliona ljudi moglo kupiti prijenos, no brojke su znatno manje, najvjerojatnije zbog pada sistema Showtimea, koji nije mogao svim korisnicima isporučiti uslugu.

U Velikoj Britaniji je borba ipak porušila sve tamošnje rekorde, unatoč vremenskoj razlici zbog koje je meč počeo oko 6 sati po lokalnom vremenu. Više od milijun Britanaca je platilo prijenos, što je više od meča Anthonyja Joshue i Vladimira Klička.

Prema nekim informacijama meč je ilegalno, preko 239 kanala na internetu, gledalo još tri miliona ljudi, a samo od prijenosa borba je zaradila oko 450 miliona dolara.

Floyd je samo od sponzorskih ugovora zaradio 30 miliona dolara, a prihod od PPV-a je s McGregorom navodno podijelio u omjeru 70-30. Ukupna zarada od borbe, kad se na kraju godine zbroje svi prihodi, bit će oko 700 miliona dolara.

Učitaj još novosti