21. 09. 2017 - 18:53
Povukao se kralj boksa: "Uspio sam, uspjeli smo!"
907
Shares
Povukao se kralj boksa:

ANDRE WARD

Povukao se kralj boksa: "Uspio sam, uspjeli smo!"

21. 09. 2017 - 18:53
0
Shares

Jedan od najboljih boksera današnjice, kralj skoro svih "pound for pounda" lista, Andre Ward objavio je danas krajnje neočekivano da se povlači.

"Boksu kažem - volim te. Bio si uz mene od kada sam imao 10 godina. Naučio si me mnogo čemu. Učinio si me skromnim. Promovisao si me. Žrtvovao sam mnogo za tebe, ali ti si mi vratio više nego što sam mislio da je moguće. Dao si mi platformu, učinio me šampionom i pomogao si mi da obezbijedim porodicu."

"Zauvijek ću ti biti zahvalan. Ti i ja ćemo uvijek biti sinonimi, povezani u jedno tijelo. Hvala ti na tome što sam preko tebe upoznao mnoge čudesne ljude. Stekao prijatelje za život. U trenutku kada napuštam sport boksa, odlazim sa vrha tvoje čudesne planine, koji je uvijek bio moja vizija i moj san. Uspio sam. Uspjeli smo", naveo je Ward u emotivnom saopštenju na svom svom sajtu.

Amerikanac nije propustio da objavi i razloge i zahvali se ljudima sa kojima je radio.

"Iz dubine duše se zahvaljujem svakome ko je imao ulogu u mom putovanju. Znate ko ste. Ne bih mogao ovo da uradim bez vas. I hoću da bude jasno - odlazim jer moje tijelo ne može da izdrži sve zahtjeve sporta, zbog čega sam izgubio želju da se borim. Ako svojoj porodici, timu i navijačima ne mogu da pružim sve što imam, onda se više neću boriti. Iznad svega, Bogu dajem svu slavu što mi je omogućio da radim ovo što radim ovoliko dugo", objavio je bokser sa nadimkom "Božiji sin" (Son of God - SOG).

Ward ima samo 33 godine i trenutno je ujedinjeni i linealni šampion poluteške kategorije, što je postao pobijedivši Sergeja Kovaleva u kontraverznom meču na poene. U revanšu ovog juna je nokautirao Rusa i tako potvrdio pobjedu. Prije poluteške bio je apsolutni kralj super srednje kategorije.

Povukao se neporažen, sa 32 pobjede iz 32 borbe, uz 16 nokauta. Kao amater je osvojio zlatnu olimpijsku medalju 2004. u Atini. Posljednji put je izgubio bokserski meč kada je imao 12 godina.

Učitaj još novosti