22. 09. 2017 - 17:17
OVO MORA PRESTATI Juventini izvrijeđali cijeli srpski narod!
907
Shares
OVO MORA PRESTATI Juventini izvrijeđali cijeli srpski narod!

SVE ZBOG MIHAJLOVIĆA

OVO MORA PRESTATI Juventini izvrijeđali cijeli srpski narod!

Sport.ba/Sportske.net
22. 09. 2017 - 17:17
0
Shares

Bilo je kišno majsko veče, Juventus pred titulom, i mislima već na revanšu polufinala Lige prvaka protiv Monaca.

Torino se isprsio pred gradskim rivalom koji nije ispustio ni bod u šampionatu kod kuće do tog meča. Praktično željeli su da s 19 pobjeda na "Areni" završe prvenstvo, ali nije im uspjelo.

Poraz jesu izbjegli, a poslije Ljajićeve majstorije muk na stadionu.

Nakon toga eksplozija, isključenje Aque, Mihajlović na terenu i on je morao u svlačionicu.

Bukvalno cijeli stadion ga je vrijeđeo uz uzvik "Ciganski Srbine", ustvari Italijani koriste podrugljiv izraz "Zingaro" za sve balkanske narode.

Sudija nije reagovao.

"Znate, taj stadion je prelijep i akustičan, i sve se čuje, valjda će četvrti sudija čuti ako ovoga puta budu pjevali isto. Nije lijepo, ne vrijeđaju samo mene nego čitav narod. I vrijeme je da to prestane", kaže Mihajlović.

On je poslije proljetnog derbija bio na utakmici Juventusa i Monaca četiri dana kasnije i ponovo je bio meta uvreda Juventina.

Ironije radi, recimo i to da je nekoliko mjeseci prije nego što je Allegri postao trener Juventusa, "Stara dama" čekala odluku Contea, i da je Mihajlović bio viđen kao zamjena.

Ali, tada je Conte ostao, da bi odšetao drugog dana priprema, pa je Juve reagovao i angažovao Allegrija, a Miha je ostao u Sampdoriji.

"Daćemo sve od sebe, svi moji timovi se ne bore samo, već igraju ofanzivno. Ako budemo pravi Torino, ako damo ono što možemo, imamo šanse", uvjeren je Mihajlović.

Meč Juventus - Torino igra se sutra s početkom u 20:45 sati.

Učitaj još novosti