18. 09. 2017 - 16:00
Hrvatski mediji o finalu: Baš nam je 'Dragić'; srpski im...
907
Shares
Hrvatski mediji o finalu: Baš nam je 'Dragić'; srpski im žestoko spustili

MEDIJI U REGIONU O EUROBASKETU

Hrvatski mediji o finalu: Baš nam je 'Dragić'; srpski im žestoko spustili

18. 09. 2017 - 16:00
0
Shares

Finalna utakmica Eurobasketa između Srbije i Slovenije i dalje je glavna sportska tema u medijima regiona.

Košarkaši Slovenije su slavili rezultatom 93:85 i tako se u svom prvom finalu okitili najsjajnijim odličjem i ispisali nove stranice historije.

Naravno, ova utakmica nije mogla da prođe bez natpisa u hrvatskim medijima i osvrtanja srbijanskih medija na te natpise.

Tako je portal "24Sata.hr" donio naslov "Baš nam je Dragić, Utrpao 35 i Sloveniji donio evropsko zlato", da bi potom sljedeći naslov na istom portalu glasio "A ko bi bio kriv nego sudije?! Srbi tvrde da su im ukrali zlato".

Portal "Index.hr" nije izostavio činjenicu da najbolji igrač Slovenije ima srbijanske korijene pa je objavio tekst u kojem navodi da je "Srbin uništio Srbiju i svaki koš proslavljao sa tri podignuta prsta, a onda napunio drugu domovinu".

Ekspresan "odgovor" portalu "24Sata.hr" uslijedio je od strane srpskog "Hotsporta". Naime, ovaj portal "podsjeća komšije da je Srbiji ovo bila treća medalja i to srebrna na četiri posljednja turnira, gde je na dva gubila od ‘drim tima’."

"Oni su poslednji put bili na postolju 1995. godine, pobegli su s postolja da ne vide šampione, a sada pobednički podijum gledaju samo preko TV-a. Bez sumnje ovaj poraz Srbije je najveći uspeh hrvatske košarke od 1992. godine i Olimpijskih igara u Barseloni", zaključuje "Hotsport".

Učitaj još novosti