21. 08. 2017 - 14:34
Zaostrog: Odličnim predavanjima započeo seminar "Sport za sve"
907
Shares
Zaostrog: Odličnim predavanjima započeo seminar

U ORGANIZACIJI SPORTSKOG SAVEZA BIH

Zaostrog: Odličnim predavanjima započeo seminar "Sport za sve"

Mirza HADŽIJUSUFOVIĆ
21. 08. 2017 - 14:34
0
Shares

U Zaostrogu je i zvanično otvoren 13. tradicionalni međunarodni seminar pedagoga "Sport za sve". 

Prvog dana seminara odlična predavanja o super temi su održali prof. dr Damir Đedović (Preventivni odgojno-obrazovni rad sa učenicima u svrhu sprečavanja vršnjačkog nasilja) i osnivač i direktor Škole fudbala Respekt Emir Hujdur (Inkluzija u sportu i prihvaćenost).

4

U okviru stručnog usavršavanja i cjeloživotnog učenja prosvjetnih radnika u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, Sportski savez u Bosni i Hercegovini organizirao je tradicionalni 13. seminar za profesore/nastavnike tjelesnog odgoja, profesore/nastavnike razredne nastave, direktore i pedagoge škola, pod nazivom "Sport za sve". 

2

Cilj seminara je da se pedagoški radnici upoznaju sa dosadašnjim istraživanjima i postignućima u nastavi tjelesnog odgoja, uz aktivno sudjelovanje i razmjenu ideja i iskustava unapređenja pedagoškog rada u oblasti tjelesnog odgoja u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju. 

5

Na seminaru će biti obrađene i druge teme: "Izrada modela globalnog i operativnog plana i programa tjelesne i zdravstvene kulture za osnovnu školu“ (prof. dr. Aleksa Stanković, Filozofski fakultet Univerziteta u Zenici); „Doping u sportu i prevencija“ (mr.sc. Muhamed Bikić, sportski novinar); „Primjena savremenih instrumenata i metoda u kineziološkim istraživanjima i edukaciji“ (dr.sc. Nijaz Skender, Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću); „Primjeri iz prosvjetno-pedagoške prakse“ (učesnici seminara), a bit će organiziran i „Okrugli sto“ o temi „Sport sa sve“. 

3

Seminar će trajati do 24. augusta u „Sportskom centru Bossina“ u Zaostrogu, a od 25. do 27. augusta bit će održan i tradicionalni „Festival sportske rekreacije“, na kojem će biti zastupljen aerobik, te takmičenja u basketu, odbojci, malom fudbalu i stonom tenisu, a vodit će ga članovi UO SS u BiH Jasminka Kalmar Kovačević i Bibija Kerla, nekadašnja olimpijka, najsvestranija bh. sportašica.

Učitaj još novosti