27. 04. 2024 - 10:34
Nadal i Alkaraz spremili pakleni plan za OI u Parizu!
907
Shares
Nadal i Alkaraz spremili pakleni plan za OI u Parizu!

Nadal i Alkaraz spremili pakleni plan za OI u Parizu!

27. 04. 2024 - 10:34
0
Shares

Biće ovo istorijski dubl, ako naravno Nadal uspije da se pojavi u Parizu.Rafael Nadal će uraditi sve kako bi došao do medalje na Olimpijskim igrama u Parizu! Vratio se konačno na teren poslije velike pauze španski teniser i nekadašnji prvi reket svijeta, ali u singlu teško da može do trofeja na velikim takmičenjima. Zato planira da napravi dubl sa Karlosom Alkarazom na OI!

Iskusni 37-godišnji teniser ima zlato sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine u singlu, dok je 2016. u Riju uzeo zlato u dublu igrajući sa Markom Lopezom. Sada je istakao da nema potrebe za dogovorima, već je sve završeno kada je duet sa Alkarazom u pitanju.

"Karlos ne mora ništa da me pita, ako stvari budu kako treba igraćemo zajedno. Za mene je to jako uzbudljivo, a ako se ne varam čuo sam da se i on tako osjeća. Zato bi bilo sjajno da odigramo neki turnir prije Olimpijskih igara kako bismo se pripremili", rekao je Nadal gostujući u jednom podkastu. 

Vratio se Nadal na teren u januaru igrajući u Brizbejnu, a zatim je dugo ponovo bio van terena. Sada u Madridu pokušava da uhvati formu za Rolan Garos i za predstojeće Olimpijske igre. Tenis nije problem, problem je zdravlje i samo se nada iskusni 37-godišnjak da će ga poslužiti kuk kada dođe vrijeme."Zašto ne bismo igrali zajedno ako obojica budemo zdravi? Mislim da bismo napravili sjajan tim i mogli bismo da uradimo velike stvari. Bilo bi to sjajno za obojicu, a dobro bi bilo i za Španiju. Vidjećemo kako će se stvari odvijati", rekao je Nadal. 

Učitaj još novosti