24. 04. 2024 - 14:00
Bayern se nakon dvije odbijenice javio Rangnicku, njegovi...
907
Shares
Bayern se nakon dvije odbijenice javio Rangnicku, njegovi zahtjevi nisu im dobro sjeli

Bayern se nakon dvije odbijenice javio Rangnicku, njegovi zahtjevi nisu im dobro sjeli

24. 04. 2024 - 14:00
0
Shares

Nakon što su Xabi Alonso i Julian Nagelsmann odbili da preuzme Bayern i produžili vjernost trenutnim poslodavcima, minhenski klub se našao u ozbiljnom problemu.

Trenersko tržište nije idealno i ljeto pred nama bit će uzbudljivo jer se nekoliko velikih klubova poput Liverpoola i Barcelone bori da pronađe nove trenere. Bayern se nadao da će već postići dogovor sa nasljednikom Thomasa Tuchela koji će napustiti klub nakon okončanja sezone, a minhenski tim je u očaju kontaktirao austrijskog selektora Ralfa Rangnicka nakon što ih je pomenuti dvojac odbio, piše sport1.ba.

Po običaju, Rangnick je imao niz zahtjeva i nije na prvu prihvatio ponudu za posao koji bi mu bio kruna karijere, ali najvažniji zahtjev koji je imao jeste taj da mu se dopusti da može po pitanju transfera imati pravo veta u odnosu na Max Eberla i Steffena Freunda, direktora i sportskog direktora minhenskog velikana.

Rangnick je poznat kao neko ko je sposoban udariti temelje vrlo uspješnim organizacijama, ali ostaje da se vidi je li Bayern spreman dati mu toliku slobodu. Jasno je samo da nas čeka uzbudljivo ljeto u Minhenu, šta god Bavarci odlučili.

 

Učitaj još novosti