17. 04. 2024 - 16:31
HRVATI TVRDE: Feđa Dudić prvi kandidat za trenera splitskog...
907
Shares
HRVATI  TVRDE: Feđa Dudić prvi kandidat za trenera splitskog Hajduka

HRVATI TVRDE: Feđa Dudić prvi kandidat za trenera splitskog Hajduka

17. 04. 2024 - 16:31
0
Shares

Od ekipe koja je bila posljednja na tabeli i koja se borila za opstanak u Super ligi Srbije, Feđa Dudić je sa Radničkim 1923 došao u poziciju da se bori za plasman u Evropu.Kragujevčani su u play-off ušli sa pete pozicije, sa istim brojem bodova kao četvrtoplasirana Vojvodina, dva više od Čukaričkog. Ujedno, Šumadinci su se plasirali u polufinale Kupa Srbije, 23. aprila će na stadionu “Čika Dača“ ugostiti upravo Vojvodinu.

Stručnjak iz Bosne i Hercegovine je “probudio“ Radnički, a njegov uspjeh izazvao je veliko interesovanje i u susjednim državama. Pa i u Hrvatskoj, pa tako Slobodna Dalmacija piše da će Dudić prvi kandidat za novog šefa struke Hajduka!

Splićani su u međuvremenu znatno smanjio, gotovo minimizirao šanse za titulu prvaka Hrvatske, poraženi su od Dinama, Rijeke i Osijeka u kratkom vremenskom intrvalu, a Zagrepčani su ih eliminisali i iz nacionalnog Kupa.

Hajduk se već zahvalio predsjedniku Lukši Jakobušiću i treneru Mislavu Karoglanu, a na izlaznim vratima je i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, koji je podnio ostavku.

Hajduk će do kraja sezone voditi Jure Ivanković, a već se nagađa ko bi mogao na klupu Splićana. Kao prvi kandidat figurira upravo Feđa Dudić, koji je čak navodno i ponuđen ovom klubu.

Dudić je tokom karijere predvodio GOŠK Gabelu, Velež i Sarajevo, prije nego što je preuzeo Radnički 1923 u septembru prošle godine.

Dudić je izdanak sarajevske fudbalske škole, igrao je na Koševu i na Grbavici, potom u Zagrebu, u sezoni kad su u Kranjčevićevoj osvojili titulu prvaka Hrvatske. U HNL-u je još nastupao za Varaždin i Karlovac.

(n1info.ba)

Učitaj još novosti