16. 04. 2024 - 13:15
TURSKI KOMENTATOR IMA LUDU IDEJU O DŽEKI I FENERBAHČEU: "Kad...
907
Shares
TURSKI KOMENTATOR IMA LUDU IDEJU O DŽEKI I FENERBAHČEU:

TURSKI KOMENTATOR IMA LUDU IDEJU O DŽEKI I FENERBAHČEU: "Kad ovaj ode..."

16. 04. 2024 - 13:15
0
Shares

Turski komentator Melih Šendil smatra da bi Edin Džeko trebao uskoro preuzeti ulogu trenera Fenerbahčea.Bh. napadač Edin Džeko s 38 godina na leđima nosi Fenerbahče u ovoj sezoni. Dijamant igra vrhunski, najbolji je strijelac lige s 20 pogodaka i pravi je vođa istanbulskog velikana.Koliko ga cijene pokazuje i činjenica da je u klubu odmah zadužio kapitensku traku. Saigraču u njemu vide istinskog idola, njegova riječ se poštuje i kada je to vidio komentator Melih Šendil, više za njega dileme nije bilo.On smatra da bi Edin uskoro trebao preuzeti klupu Fenerbahčea, odnosno da bi Džeko bio idealan kandidat za nasljednika Ismaila Kartala.

"Džeko je istinski lider ekipe. Smatram da bi on trebao postati trener Fenerbahčea kada Ismail Kartal ode", tvrdi Šendil.Naravno, ovakva opcija je gotovo nemoguća. Džeko, barem za sada, nije planirao trenersku karijeru i njegova zanimanja su uglavnom izvan fudbala.

Dobro je poznato da Edin ima restoran u Dubrovniku, uložio je dosta novca i u izgradnju nekretnina u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, te ga očigledno nećemo gledati u fudbalu po okončanju karijere.Ipak, ljudi se mijenjaju, kao i njihov pogled na svijet i ko zna, možda u budućnosti Edin promijeni odluku.

Osvajanjem titule Džeko bi postao besmrtan u Istanbulu
Fenerbahče ove sezone vodi veliki bitku s gradskim rivalom Galatasarayem za titulu prvaka Turske. Galata je za sada dva boda ispred na šest kola prije kraja prvenstva.Borba će sigurno biti žestoko do posljednjeg sudijskog zvižduka. Fener na titulu čeka već 10 godina i ako bi im je Džeko donio ove sezone, definitivno bi postao besmrtan u ovom klubu.

Turci su apsolutni zaluđenici u fudbal. Jasno je to vidljivo na utakmicama iz sedmice u sedmicu i idol se postaje veoma lako.

Džeko nakon samo jedne sezone može ispisati historiju. Ipak, potreban je perfektan završetak sezone uz kiks Galatasaraya i vidjet ćemo hoće li on i doći.Meč odluke mogao bi biti međusobni obračun ovih rivala koji se igra 19. maja. Prije toga Fener čekaju utakmice sa Sivassporom, Bešitkašem, Konayporom i Kayserisporom, a zadnji meč sezone igraju protiv Istanbulspora.

Galata pored toga što čeka Fener u direktnom duelu za titulu, igra još protiv Pendikspora, Adana Demirspora, Sivasspora, Karagumruka i Konyaspora.

Učitaj još novosti