16. 04. 2024 - 11:25
DORTMUND BEZ POMOĆI STRIJELCA: U Madridu lovi polufinale Lige...
907
Shares
DORTMUND BEZ POMOĆI STRIJELCA: U Madridu lovi polufinale Lige prvaka

DORTMUND BEZ POMOĆI STRIJELCA: U Madridu lovi polufinale Lige prvaka

16. 04. 2024 - 11:25
0
Shares

Sebastien Haller, nogometni reprezentativac Obale Slonovače, zbog povrede skočnog zgloba neće moći nastupati za dortmundsku Borussiju iduće tri sedmice, izjavio je trener njegove ekipe Edin Terzić.“Na posljednjoj prvenstvenoj utakmici u Monchengladbachu Haller je, nažalost, ponovno povrijedio skočni zglob. Pretpostavljamo kako će biti izvan tima tri sedmice“, rekao je Terzić u najavi uzvratnog četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka protiv madridskog Atletica.

Na svom terenu ovog utorka Borussia (D) dočekuje Madriđane nakon što je Atletico pobijedio na svom terenu s 2:1. Jedini pogodak za Borussiju postigao je upravo Haller.

Ove godine Haller je bio velika zvijezda Obale Slonovače na Afričkom prvenstvu gdje je postigao sve ključne pogotke za tu reprezentaciju u završnici turnira te je odveo do naslova prvaka. Zabio je jedini gol u polufinalnoj pobjedi 1:0 protiv DR Konga, kao i ključni gol u finalu s kojim je Obala Bjelokosti svladala Nigeriju 2:1.

Haller će nedostajati Borussiji (D) u uzvratu protiv Atetica, a bundesligaš će gotovo sigurno u tom susretu igrati i bez ozlijeđenog odbrambenog igrača, Alžirca Bensebainija

(n1info.ba)

Učitaj još novosti