16. 04. 2024 - 10:51
BAYERN GA OTJERAO USLJED SEZONE SAD GA VRAĆA: Mole ga na...
907
Shares
BAYERN GA OTJERAO USLJED SEZONE SAD GA VRAĆA: Mole ga na koljenima da ih spasi, a ponizili ga kao nikog

BAYERN GA OTJERAO USLJED SEZONE SAD GA VRAĆA: Mole ga na koljenima da ih spasi, a ponizili ga kao nikog

16. 04. 2024 - 10:51
0
Shares

Bajern je odlučio da će novi trener biti Julijan Nagelsman. Da, dobro ste pročitali.Tomas Tuhel na kraju sezone napušta Bajern, a već dugo se spekuliše o tome ko će ga naslijediti. Spominjali su se Ćabi Alonso, Žoze Murinjo, Roberto de Zerbi i Unai Emeri spominjalo se i ime Zinedina Zidana, međutim sada njemački "Skaj" prenosi da je Bajern odlučio da za novog trenera postavi Julijana Nagelsmana.

Po kvalitetu to nije iznenađenje, ali jeste zbog toga što je Nagelsman dobio otkaz usred sezone - i to dok su rezultati bili dobri - baš kako bi Tomas Tuhel postao novi "šef". Bio je to katastrofalan potez rukovodstva na čelu sa Oliverom Kanom i Hasanom Salihamidžićem, a ruku pomirenja Nagelsmanu trebalo bi da pruži novi direktori, prije svih Kristof Frojnd koji je procenio da je mladi Nijemac najbolje moguće rješenje.

Nagelsman je inače selektor Njemačke koji je pristao na ponudu Saveza samo do kraja Evropskog prvenstva 2024, naglašavajući da poslije toga želi da se vrati u klupski fudbal. Ipak, Savez je toliko zadovoljan njegovim radom da ga ubjeđuju da sprema ekipu i za naredni Mundijal, što znači da će sada Bajern morati u "klinč" sa njima.Nagelsman inače ima samo 36 godina i već bogato iskustvo jer je radio u Hofenhajmu, Lajpcigu i potom je u Bajernu dobio šansu od 2021. godine. U svojoj prvoj sezoni osvojio je titulu, a zatim mu je u drugoj to "pravo uskraćeno" jer je usred martovske pauze zbog mečeva reprezentacija dobio otkaz. Strahovali su tada u rukovodstvu Bajerna da će ispasti iz Lige šampiona jer je bilo malih problema na relaciji sa igračima, a ispostavilo se da dolazak Tuhela to nije promijenio.

Štaviše, jedva su došli do titule zahvaljujući kiksu Dortmundu u posljednjem kolu, dok su svakako ispali u četvrtfinalu Lige šampiona od kasnijeg prvaka Mančester sitija.

(mondo.ba)

Učitaj još novosti