29. 03. 2024 - 07:53
NAJBOLJA MOGUĆA OPCIJA? Najmoćniji čovjek Bundeslige "otkrio"...
907
Shares
NAJBOLJA MOGUĆA OPCIJA? Najmoćniji čovjek Bundeslige

NAJBOLJA MOGUĆA OPCIJA? Najmoćniji čovjek Bundeslige "otkrio" gdje Alonso nastavlja karijeru

29. 03. 2024 - 07:53
0
Shares

Xabi Alonso se još uvijek nalazi na naslovnim stranama svih sportskih novina u Evropi kao najtraženiji stručnjak današnjice. Dok Bayer neumoljivo juri ka tituli Bundeslige, Alonsa se povezuje sa brojnim klubovima, od kojih je najozbiljniji minhenski Bayern.

Upravo je počasni predsjednik i najmoćniji čovjek Bundeslige Uli Hoeneß govorio o mogućnosti Alonsovog dolaska na Allianz Arenu i pomalo rastužio svoje navijače.

Vremešni nogometni moćnik mišljenja je da će Alonso ipak ostati i naredne sezone na kormilu Bayera kojem kao kolektivu mnogo duguje, kao i ‘Apotekari’ njemu.

Hoeneß vjerovatno iz provjerenih izvora navodi kako su minimalne šanse da ‘Bavarci’ narednu sezonu započnu sa Alonsom kao trenerom, te je tako najavio dolazak druge opcije.

“Naravno da želimo potpisati Alonsa, ali moram naglasiti da će to toga teško doći. Vjerovatno i nemoguće.”

“Mogu zamisliti da će ostati u Bayer Leverkusenu kako bi nastavio svoj posao. On mnogo duguje tom klubu, dok i Leverkusen njemu također. Da je tamo nekoliko godina i da ima ovaj uspjeh, posao realizacije bi znatno lakši”, rekao je 72-godišnjak.

U međuvremenu, Alonso je savršeno upoznao trenutno momčad i bar kako sada stvari stoje, zaista će se teško rastati od njih ovog ljeta.

Učitaj još novosti