28. 03. 2024 - 15:32
Novi režim Save Miloševića: U reprezentaciji više ništa neće...
907
Shares
Novi režim Save Miloševića: U reprezentaciji više ništa neće biti isto

Novi režim Save Miloševića: U reprezentaciji više ništa neće biti isto

28. 03. 2024 - 15:32
0
Shares

Nakon ispadanja od Ukrajine u baražu za EURO postaje poprilično jasno da će doći do ozbiljne smjene generacija u reprezentaciji BiH.

Još prije utakmice u Zenici postojale su najave da će se neki reprezentativci sa dužim stažom oprostiti i prepustiti mjesto mlađima.Već sada postoji dobar temelj sa igračima poput Dedića, Demirovića, Tahirovića, Ahmedhodžića, Huseinbašića…

Ali, postoje i oni potencijalni reprezentativci, a izdvajamo neke od njih:

Armin Gigović (20) – Midtjylland

U proteklom periodu mladi igrač lidera danskog prvenstva spominjao se kao potencijalni reprezentativac. Gigović je po vokaciji veznjak, podjednako se snalazi na pozicijama „osmice“ i „šestice“ i krasi ga trka i dobra igra u oba pravca.

Svetozar Marković (24) – Partizan

Rođeni Bijeljinac posjeduje pasoš Bosne i Hercegovine, kapiten je Partizana i jedan od najboljih igrača beogradskog tima. Savo Milošević nedavno je izjavio da se Marković nalazi na spisku igrača o kojima razmišljaju čelnici Saveza.

Adis Jašić 20 (Wolfsberger)

Već treću sezonu je standardan igrač u austrijskom prvenstvu. Ono što ga krasi, jeste podjednako kvalitetna igra na obje bočne pozicije. Zbog svoje polivalentnosti, u posljednje vrijeme često nastupa kao krilo ili „wing back“ u formaciji 3-4-3, što se idealno uklapa u sistem 3-5-2.

Stjepan Radeljić (26) – Rijeka

Bivši U-21 reprezentativac BiH neobjašnjivo ignoriran od prijašnjih selektora. Sjećamo ga se kad je sa Sheriffom srušio Real Madrid na Bernabeu, od ove sezone je u Rijeci, lideru hrvatskog prvenstva i prometnuo se u jednog od najboljih stopera hrvatskog prvenstva. Ono što je zanimljivo jeste da Radeljić nastupa na poziciji lijevog stopera, a može pokriti i poziciju lijevog beka.

Muharem Husković (21) - Austria

Mladi napadač je postigao četiri gola za austrijski tim ove sezone. Muharem trenutno nastupa za U21 Austriju, ali zbog svog porijekla ima pravo igranja i za Bosnu i Hercegovinu. U kontaktu je sa Zvjezdanom Misimovićem. Ipak, priču oko igranja za Bosnu i Hercegovinu usporila je saobraćajna nesreća.

Ervin Omić (21) – Wolfsberger

Trenutno U-21 reprezentativac Austrije zajedno s Jašićem nastupa u Wolfsbergeru. Igra na stoperskim pozicijama, ali i na zadnjem veznom. Ima konekcije sa Bosnom i Hercegovinom.

Esmir Bajraktarević (18) - New England

Sjajnim partijama u MLS-u skrenuo je pažnju na sebe i nastupat će za reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama, ali nije izgubljen za BiH. U procesu je dobijanja bh. pasoša.

Nail Omerović (21) – Osijek

Mladi reprezentativac BiH u posljednje vrijeme jedan je od najboljih igrača Osijeka. Tamo najčešće igra na poziciji desnog bočnog, ali nerijetko i lijevog, a često zna zauzeti mjesto i na krilnim pozicijama.

Učitaj još novosti