27. 04. 2024 - 07:51
NEOČEKIVANOO: Ancelotti stao pred mikrofone i rekao...
907
Shares
NEOČEKIVANOO: Ancelotti stao pred mikrofone i rekao (ne)stvarnu istinu o Modriću pred Bayern

NEOČEKIVANOO: Ancelotti stao pred mikrofone i rekao (ne)stvarnu istinu o Modriću pred Bayern

27. 04. 2024 - 07:51
0
Shares

Luka Modrić se našao u startnoj postavi Real Madrida na gostovanju kod Real Sociedada. Carlo Ancelotti ga je u minimalnom trijumfu na terenu držao do samog kraja meča, a poslije susreta italijan je rekao istinu o sjajnom veznjaku.Ancelotti je spreman ukazati povjerenje Modrića u duelu Lige prvaka protiv Bayerna što zvuči nevjerovatno pošto je Hrvatu 38 godina

Real Madrid se približio naslovu u La Ligi zahvaljujući 1:0 pobjedi u gostima kod Real Sociedada uoči gostovanja u Minhenu u prvom duelu polufinala Lige prvaka.

Ancelotti je napravio devet startnih promjena u San Sebastianu, a Italijan je želio sačuvati svoje najveće zvijezde pred gostovanje na Anoeti. Duel na Anoeti bio je i prilika za pojedine igrače da startaju, među njima je bio i Modrić.U dvomeču četvrtfinala protiv Manchester Cityja Ancelotti je koristio Modrića sa klupe u oba navrata, a protiv Bayerna je spreman ukazati mu šansu kao starter.

"Modrić je ponovno pokazao ono što je pokazuje u posljednjim utakmicama. U optimalnoj je fizičkoj kondiciji.""On nam omogućuje da se oslobodimo pritiska. Njegovo stanje je spektakularno i spreman je da igra u utorak", prenijela je Marca Ancelottijeve riječi.Ostaje da se vidi da li će Modrić biti starter. Ta opcija je teško vjerovatna pošto Ancelotti obično rotira njega i Tonija Kroosa koji protiv Real Sociedada bio na klupi.

Podsjećanja radi, Hrvatu na kraju sezone ističe ugovor s Realom. Posljednjih sedmica igra veoma produktivan fudbal i opcija ostanka definitivno nije isključenja.Kad bi god dobio priliku Modrić bi uzvratio na odličan način i svojim nastupima skuplja dodatne kredite za novi ugovor koji inače još uvijek nije na stolu.

Ranije se govorkalo da je Florentino Perez prebacio lopticu na kapitena Vatrenih te da je on taj koji će odlučiti da li ostati u Realu i pristati da bude opcija B kod Ancelottija ili karijeru okončati u nekom drugom klubu.

Učitaj još novosti