27. 03. 2024 - 13:00
Svi čekaju da se oglasi Ivanišević, a on podijelio na...
907
Shares
Svi čekaju da se oglasi Ivanišević, a on podijelio na Instagramu story i nije napisao nijednu riječ

Svi čekaju da se oglasi Ivanišević, a on podijelio na Instagramu story i nije napisao nijednu riječ

27. 03. 2024 - 13:00
0
Shares

Novak Đoković jutros je iznenadio javnost objavom da Goran Ivanišević više nije njegov trener i da je došlo do raskida saradnje. Svi pomno čekaju da se legendarni hrvatski teniser objavi, ali on je nakon svega objavio tek story na Instagramu.

Đoković se nije previše proslavio u Americi gdje je na Indian Wellsu zaustavljen još u ranoj fazi takmičenja, a nakon toga odlučio je da preskoči turnir u Miamiju.

Najbolji teniser svijeta je odlučio da uzme nešto duži odmor kako bi napunio baterije za nastavak sezone. Doputovao je u Beograd gdje je jučer počeo pripreme za nastup na turniru u Monte Carlu koji uskoro slijedi.

No, svi su vidjeli da u glavni grad Srbije nije doputovao Ivanišević i da glavnog trenera nema na treninzima Đokovića, te je bilo jasno da nešto nije kako treba.

To je jutros potvrdio i Đoković koji je emotivnom porukom na Instagramu objavio da Ivanišević više nije njegov trener, te da su dogovorili da je najbolje da svako krene svojim putem.

Oni su sarađivali pet godina nakon što je 2019. godine Ivanišević stigao u stručni štab, a prije dvije godine postao je i Novakov glavni trener.

Pored emotivne poruke Đoković je objavio i story s riječima: "Šefinjo, hvala na svemu prijatelju. Volim te", te je označio Ivaniševića u isti.

ivanisevic-nole

Svi su čekali da legendarni Hrvat reaguje na činjenicu da više ne sarađuje s Đokovićem, ali je on tek odlučio da podijeli story na kojem ga je Novak ozvačio, te čak nije dodao niti jednu jedinu riječ.

Ivanišević će se sigurno u nekom trenutku oglasiti zbog svega, ali očito je da to još uvijek ne želi da uradi.

Također, pojavile su se i špekulacije zbog čega su oni prekinuli saradnju, te mediji u našem komšiluku tvrde da je njihov odnos narušen nakon nešto lošijih izdanja Đokovića u posljednje vrijeme.

Međutim, sigurno da su Đoković i Ivanišević obilježili jednu eru tenisa jer su imali sjajnu saradnju, te će ostati upamćeni kao možda i najbolji duo ovog sporta kada je u pitanju saradnja igrač - trener.

Učitaj još novosti