23. 03. 2024 - 10:34
Italijanski medij o Đokoviću: “Njegovi najbliži su zabrinuti,...
907
Shares
Italijanski medij o Đokoviću: “Njegovi najbliži su zabrinuti, nikada nije bilo ovako”

Italijanski medij o Đokoviću: “Njegovi najbliži su zabrinuti, nikada nije bilo ovako”

Nova.rs
23. 03. 2024 - 10:34
0
Shares

Čuveni italijanski list "Gazzetta dello Sport" tvrdi da se nešto baš loše dešava u pozadini Novaka Đokovića, u svjetlu nešto slabijih rezultata ove sezone.

Novak je najbolji teniser svih vremena, pa se došlo do toga da kada tri mjeseca ne osvoji titulu svi odmah govore o ogromnom padu. U trenutku kada je igrao „samo“ polufinale Australian Opena ne prestaje da se priča o tome da se nešto baš loše dešava.

Istina je da je Đoković u slabijoj formi, ali to ne znači da je njegovo vrijeme prošlo.

„Možda su sada oni najbliži njemu zabrinuti zbog njegovog neuobičajenog manjka apetita ‘kanibala’ koji djeluje prazno i traži motivaciju. Možda je to do odsustva arhi-rivala Nadala i Federera, možda zbog talasa mladih tenisera zbog kojih se osjeća kao riba na suhom u 37. godini… Činjenice govore za sebe: Đoković ne pobjeđuje više i sada je i njegovo prvo mjesto na ATP listi“, pisao je italijanski list.

Italijani su otišli toliko daleko da Novaka nazovu „potpuno praznim i punim sumnji“. Najbolji ikada nije dobio to poštovanje, pa su naveli „da više ne zna kako da pobjeđuje“.

Dalje Gazzetta navodi, da Đoković nije u idealnoj situaciji, ako se uzme u obzir da brani veliki broj poena na šljaci, uključujući 2.000 na Roland Garrosu koji je osvojio prošle godine.

“I dalje nije jasno šta je njegov plan: trenutno trenira u Monte Carlu što će nas navesti na to da će igrati na ovom mastersu, ali od izvora iz njegovog kruga može da se čuje da je njegova motivacija na historijskom minimumu. Fizički i dalje nije na najboljem nivou, rezultati posljednjih mečeva nisu mu dali da uđe u ritam, dok i mentalno ne djeluje previše dobro. Izrazi lica u prvim mjesecima godine jasno govore“, napisali su Italijani.

Netačno su napisali da je Đoković 404 sedmica na vrhu svijeta, a od ponedeljka je stigao do 417.

Sigurno je da će Đoković smanjiti mečeve koje igra, smanjiti broj turnira, ali to ne znači da će se na bilo kom grand slamu pojaviti bez motivacije. Prosto sada su u međuvremenu prioritet druge stvari.

„Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvijek se takmičim na najvišem nivou. Još uvijek sam broj jedan, tako da trenutno osjećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da napravim više historije. Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Angelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Volio bih da igram to, ali još uvijek ne mogu da se posvetim tome“, rekao je Đoković početkom marta.

Učitaj još novosti