24. 05. 2023 - 23:44
PRIZNAO GREŠKU: Legenda Liverpula se izvinila defanzivcu...
907
Shares
PRIZNAO GREŠKU: Legenda Liverpula se izvinila defanzivcu Mančester junajteda

PREMIERSHIP

PRIZNAO GREŠKU: Legenda Liverpula se izvinila defanzivcu Mančester junajteda

24. 05. 2023 - 23:44
0
Shares

Džejmi Karager (Jamie Carragher), nekada odlični centralni defanzivac, a sada analitičar, izvinio se Lisandru Martinezu nakon što je progonozirao da defanzivac Mančester junajteda neće moći igrati u Premijer ligi.

Legendarni defanzivac sa Anfield Roada smatrao je da Argentinac, visok 1.75, neće moći da se nosi sa višim i fizički jačim napadačima u Engleskoj.

Međutim, bivši fudbaler Ajaksa odlično se uklopio u tim Junajteda pod vodstvom Erika Ten Haga, koji ga je vodio i u amsterdamskoj ekipi, te je postao je jedan od najboljih igrača „Crvenih đavola“.

Upravo se njegovo odsustvo iz tima poklopilo sa slabijim predstavama kluba sa Old Traforda.

Karagera, fudbalskog eksperta Sky Sportsa, podsjetili su na izjavu o omalenom Argentincu.

- Ne radi se o Lisandru Martinezu, već o bilo kojem centarlnom beku. Svaki centralni bek koji dolazi u Premijer ligu i koji je ispod 1.80, mislite da će imati problema, ali to nije bio slučaj sa njim – odgovorio je Karager i priznao da je bio zabrinut i kad je sam igrao u Premijer ligi: 

- Nisam bio najviši štoper i odlazio sam na utakmice zabrinut da će me „pronaći“ protivnički napadači i da će me maltretirati u vazduhu. Lisandro Martinez je niži od mene i pomislio sam „Kako ćeš to prevazići u Premijer ligi?“ Svaki igrač ima slabosti, kakve god da su, fizičke ili tehničke, ali najbolji igrači kriju svoje slabosti.

Lisandro Martinez je igrama dokazao da je Karager pogriješio u procjeni.

- On je ratnik, pravi je lider i kada pomislite na kičmu Junajtedevog tima, svakako pomislite na njega i Kazemira. Njihov dolazak je bio pun pogodak za taj klub. Mislim da je uslijedio veliki pad u igrama Junajteda otkad je Martinez povrijeđen – rekao je nekadašnji fudbaler Liverpula i uz osmijeh dodao:

- Izvinjavam se Lisandru i svim navijačima Mančester junajteda. Ako možete, molim vas, prestanite da mi tvitujete o Lisandru Martinezu! Molim vas! – završio je svoj monolog Karager.

Učitaj još novosti