24. 05. 2023 - 23:40
MAN. CITY DJELUJE NEZAUSTAVLJIVO, RIVALI SE SKLANJAJU ČIM IH...
907
Shares
MAN. CITY DJELUJE NEZAUSTAVLJIVO, RIVALI SE SKLANJAJU ČIM IH VIDE: Sjećate li se kada je posljednji put izgubio?

ENGLESKA

MAN. CITY DJELUJE NEZAUSTAVLJIVO, RIVALI SE SKLANJAJU ČIM IH VIDE: Sjećate li se kada je posljednji put izgubio?

24. 05. 2023 - 23:40
0
Shares

Fudbaleri Mančester sitija treći put uzastopno su osvojili englesku Premijer ligu. 

"Građani" su pokazali snagu i u samom finišu sezone "preoteli" titulu prvaka Engleske od Arsenala. U igri su i za trofej FA kupa i Lige prvaka.

Izabranici Pepa Gvardiole (Guardiola) su naročito demonstrirali silu protiv aktuelnog prvaka Evrope Real Madrida i "Kraljevima" priredili jedan od najtežih poraza u Ligi prvaka - 4:0.

Mančester siti djeluje nezaustavljivo. Mašinerija Pepa Gvardiole melje sve pred sobom i bit će pravi zadatak za Inter našeg Edina Džeke da zaustavi moćnog Erlinga Halanda (Haaland), maestralnog Kevina De Brujnea (De Bruyne), sjajnog Bernarda Silvu i ostale u velikom finalu Lige prvaka 10. juna.

Dojam je da niko Sitiju ne može ništa, da ih je nemoguće pobijediti. Uostalom "Građani" više od tri mjeseca ne znaju za poraz.

Posljednji put je Siti izgubio utakmicu 5. februara, kada ga je savladao Totenhem (1:0) u okviru 22. kola Premijer lige.

Ukupno, Siti je od početka sezone izgubio samo šest utakmica. Loše je počeo, porazom od Liverpula u Komjuniti šildu (3:1). Liverpul je pobijedio Sitija i u 11. kolu Premijer lige (1:0).

Jedini tim koji je uspio savladati Siti na Etihadu bio je Brentford u 16. kolu Premijer lige (1:2).

"Građani" su 11. januara ispali iz Liga kupa od Sautemptona (2:0), a tri dana kasnije izgubili su od Mančester junajteda u prvenstvu (2:1).

Učitaj još novosti