21. 01. 2023 - 23:41
Ten Hag izjavom pred meč sa Arsenalom obradovao Guardiolu: Evo...
907
Shares
Ten Hag izjavom pred meč sa Arsenalom obradovao Guardiolu: Evo šta je najavio

Ten Hag izjavom pred meč sa Arsenalom obradovao Guardiolu: Evo šta je najavio

21. 01. 2023 - 23:41
0
Shares

U derbiju 21. kola Premier lige Engleske sutra se od 17:30 na Emiratesu sastaju Arsenal i Manchester United. Menadžeri obje ekipe govorili su na press konferencijama uoči ovog susreta.

Erik ten Hag, trener gostujuće ekipe, smatra da samo od njegovog tima zavisi da li će zaustaviti Arsenal. Govorio je i o povrijeđenim igračima.

"Nemamo novih informacija o Martialu i Dialu. Ne osjećaju se dobro. O Sanchu ne mogu ništa reći, tek je jučer trenirao. Kada su u pitanju transferi, u Manchester Unitedu uvijek morate razmišljati o novinama i razvoju, a mi to radimo.

Arsenala što se tiče, pobijedili smo ga bez Casemira u prvom kolu. Oni su na briljantnom putu i zasluženo su prvi, ali mi ih možemo zaustaviti i to zavisi samo od nas.

U odnosu na prvo kolo situacija se dosta popravila i mnogo je sređenija. Arteta ima odličan tim s jakim igračima, no ne plašimo se. Znamo šta nam je činiti, a prioritet su tri boda", istakao je nizozemski stručnjak.

Mikel Arteta, španski stručnjak na klupi Arsenala, također je istakao kako sutra želi osvojiti tri boda.

"Naš plan je da uvijek budemo bolji i da se usavršavamo. Ponekad je realnost drugačija. Imao sam sreće jer sam imao uvijek podršku tima. Arsenalu je trebalo vrijeme da se razvije, a ja sam ga dobio i sada smo u mnogo boljoj poziciji.

Ništa još nije osvojeno i ne izvlačite prerane zaključke. Manchester Untied je ozbiljan protivnik kojeg moramo cijeniti. Mogu razumjeti strastvene navijače. Oni samo žele pobjede, ali vjerujte mi da i ja to želim.

Još uvijek nismo osvojili Premier ligu, ali temelje smo postavili. Tim je nov za tako veliki momenat. Moramo sebi da ti sve moguće argumente da bismo postali šampioni. Naravno, presretan sam što smo na prvom mjestu."

Dakle, Arsenal ovu utakmicu dočekuje na prvom mjestu s 48 bodova, pet više i utakmicom manje od drugog Manchester Cityja.

Crveni đavoli su na trećoj poziciji s 39 bodova i eventualnom pobjedom sutra bi se i oni definitivno uključili u bitku za titulu. 

Učitaj još novosti