21. 01. 2023 - 22:11
Juventus je u problemima, a pojavljuju se prvi koji će...
907
Shares
Juventus je u problemima, a pojavljuju se prvi koji će napustiti brod koji tone: Oni žele otići

Juventus je u problemima, a pojavljuju se prvi koji će napustiti brod koji tone: Oni žele otići

21. 01. 2023 - 22:11
0
Shares

Zbog dramatične situacije u Juventusu, nekoliko igrača sprema se za odlazak, javlja list "Libero". Drugi pak nemaju namjeru da bježe, a među onima koji su odlučni ostati bez obzira na sve je i trener Massimiliano Allegri.

Iza Juventusa su jako teški dani. Savezni apelacioni sud odlučio je klub kazniti s oduzimanjem čak 15 bodova u Seriji A, pa je tim iz Torina umjesto u borbu za titulu, smješten na 10. mjesto sa malim izgledima da na kraju izbori Ligu prvaka.

S obzirom na sve što se dešava oko kluba, list "Libero" tvrdi da je grupa igrača spremna da napusti Torino, svjesni da ne bi igrali u evropskim takmičenjima ako ostanu.

Među igračima koji su se pomalo kukavički ponijeli i odlučili da pobjegnu, nalaze se golman Wojciech Szczesny, zatim Weston McKennie i Adrien Rabiot. I dok Amerikanac i Francuz ionako nisu u planovima kluba, odlazak Poljaka mogao bi da bude problem za Juventus.

Poljak za Juventus brani od jula 2017. godine i ovaj 32-godišnjak je u početku bio samo zamjena legendarnom Gianluigiju Buffonu, no nakon što je Italijan otišao u PSG 2019. godine, Poljak je postao prvi golman i ostao to do danas. On je nastupao na 193 utakmice i sačuvao mrežu na njih 78.

Vjeruje se da još neki igrači razmišljaju poput gore spomenute trojke, no svejedno će, bez obzira na sve, okosnica tima ostati i nastaviti da se bori iako situacija nije nimalo ugodna. I trener Massimilano Allegri namjerava da ostane u klubu.

"Ja sam trener Juventusa i ostat će tako, osim ako me ne otjeraju. Postoje trenuci u kojima morate pokazati odgovornost. Kad je teško, moramo biti muškarci. Siguran sam da će momci dati svoj maksimum", rekao je trener Juventusa.

Juventus će se žaliti na odluku i nastojati da smanji ovu visoku kaznu od 15 bodova koliko im je oduzeto, a naredno suđenje je u martu.

Napoli je nakon današnje pobjede nad Salernitanom učvrstio prvo mjesto i ima 50 bodova, Milan ima 38, Inter 37, a četvrtoplasirani Lazio samo 34 boda.

Juventus daleko ispod sa 22 boda, ali tek mu predstoji borba, što na terenu, što administativno protiv vlasti koje nisu imale nimalo milosti prema najtrofejnijem italijanskom klubu.


Sportsport.ba

Učitaj još novosti