22. 01. 2023 - 10:25
Trener Napolija svjestan velike šanse koja im se ukazala: Ovo...
907
Shares
Trener Napolija svjestan velike šanse koja im se ukazala: Ovo se ne ponavlja

SERIE A

Trener Napolija svjestan velike šanse koja im se ukazala: Ovo se ne ponavlja

22. 01. 2023 - 10:25
0
Shares

Trener Napolija Luciano Spalletti kaže da su on i njegovi igrači svjesni prilike u kojoj se nalaze, a u kontekstu borbe za Scudetto gdje je Napoli ubjedljivo prvi favorit u Italiji.

Do kraja prvenstva u Italiji ima još 19 kola, odnosno još pola sezone, a Napolitanci su napravili veliku razliku i trenutno su ubjedljivo na prvom mjestu sa 12 bodova više u odnosu na Milan, koji ima i utakmicu manje.

I ne samo to, Napoli igra zaista odlično, iz utakmice u utakmicu rastu kao ekipa, a u dosadašnjih 19 utakmica ostvarili su 16 pobjeda, dva remija i samo jedan poraz i to onaj od Intera kada im je presudio Edin Džeko.

S tim u vezi, Spalletti kaže da je svjestan prilike u kojoj se njegov tim nalazi, ali da oni, bez obzira na sve, moraju ostati čvrsto na zemlji. Napolitanci su u lokalnom derbiju u subotu nadigrali Salernitanu i slavili rezultatom 2:0, uz po gol u oba poluvremena.

"Mi znamo da je ovo šansa koja se ne ponavlja. Moramo se ponašati u skladu s tim, a stav mora biti takav da ne smijemo propustiti prilike koje imamo. Uvijek pokušavamo igrati nogomet tako što ćemo ostati skromni i raditi stvari profesionalno", rekao je trener Napolija.

Napoli u narednom meču igra protiv Rome na svom terenu.

Duge 33 godine navijači Napolija čekaju nekog "novog Maradonu" i heroja koji će im donijeti titulu. Ako se za neku situaciju može reći da je "sad ili nikad", to je onda ova jer Nebeskoplavi imaju otvoren put prema naslovu prvaka.

Učitaj još novosti