19. 01. 2023 - 20:39
Hadžibegić i Misimović u Dubaiju posjetili Pjanića, evo koji...
907
Shares
Hadžibegić i Misimović u Dubaiju posjetili Pjanića, evo koji je povod

Hadžibegić i Misimović u Dubaiju posjetili Pjanića, evo koji je povod

19. 01. 2023 - 20:39
0
Shares

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić i direktor Zvjezdan Misimović u sklopu redovnih aktivnosti borave u Dubaiju u posjeti Miralemu Pjaniću.

Hadžibegić i Misimović su s našim reprezentativcem obavili konstruktivan razgovor, a akcenat je bio na utakmicama koje reprezentacija BiH očekuju ovog marta u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ovaj trojac je saglasan da je potrebno udružiti snage kako bi se ostvario što bolji rezultat te s mnogo optimizma ulaze u predstojeće kvalifikacije gdje je cilj plasman na veliko takmičenje.

U narednom periodu selektor i direktor reprezentacije planiraju posjetiti i ostale reprezentativce, koji nastupaju u evropskim klubovima.

Podsjetimo, nakon što je na sjednici IO NS BiH, održanoj 4. januara, Hadžibegić imenovan za selektora reprezentacije, dobio je i saglasnost da izabere članove stručnog štaba.

Pored Elvira Rahimića i Almira Seferovića, koji su bili i ranije, selektor se odlučio još za svog dugogodišnjeg saradnika Mehmeda Janjoša, kao i za Nenada Gagru i Sinišu Mrkobradu.

Inače, reprezentacija BiH će u prvom meču kvalifikacija 23. marta dočekati selekciju Islanda, a tri dana kasnije će gostovati u Slovačkoj.

Učitaj još novosti