24. 02. 2020 - 15:05
ČEKA GA POZNANIK KOJEG JOŠ NIJE POBIJEDIO! Džumhur poslije...
907
Shares
ČEKA  GA POZNANIK KOJEG JOŠ NIJE POBIJEDIO! Džumhur poslije preokreta do finalnog žrijeba turnira u Acapulcu

ČEKA GA POZNANIK KOJEG JOŠ NIJE POBIJEDIO! Džumhur poslije preokreta do finalnog žrijeba turnira u Acapulcu

24. 02. 2020 - 15:05
0
Shares

Naš najbolji teniser Damir Džumhur, koji je bio četvrti nositelj kvalifikacija, plasirao se u finalni žrijeb turnira u Acapulcu i to pobjedom protiv Australca Alexa Bolta, inače sedmog nositelja kvalifikacija, rezultatom 2:1 po setovima

Već u trećem gemu prvog seta Džumhur je imao dvije brejk šanse, a onda u petom još dvije, no nije ih iskoristio. Oba igrača su do kraja prvog seta zadržala svoj servis, te se otišlo u tie break gdje je uspješniji bio Bolt za vodstvo od 1:0.

damirdamirdamir

Džumhur je veoma rano poveo sa 3:0 u drugom setu nakon čega je Bolt vratio brejk zaostatka u petom gemu, no već u sljedećem naš teniser je napravio još jedan brejk i potom sigurnim servisom došao do izjednačenja u setovima.

Treći set je Džumhur otvorio brejkom da bi se Bolt vratio u četvrtom gemu. Ipak, u sedmom gemu, Džumhur je napravio još jedan brejk, a onda u desetom gemu iskoristio prvu meč loptu i došao do pobjede.

U prvom kolu turnira, naš najbolji teniser će igrati protiv Bugarina Grigora Dimitrova koji je inače sedmi nositelj turnira, a njih dvojica su se dosad sastajali četiri puta. Sva četiri meča je pobijedio Dimitrov.

Damir Džumhur (BiH) (4) - Alex Bolt (Australija) (7) 2:1 (6:7 (5), 6:3, 6:4)

 

Novi.Sport/Oslobođenje

 
Učitaj još novosti