13. 03. 2019 - 23:05
BARCA U SVOM STILU: Pet golova u mreži Lyona
907
Shares
BARCA U SVOM STILU: Pet golova u mreži Lyona

LIGA PRVAKA

BARCA U SVOM STILU: Pet golova u mreži Lyona

Sport.ba
13. 03. 2019 - 23:05
0
Shares

Bez iznenađenja večeras na ''Kamp Nou'' - Barselona je u četvrtfinalu Lige šampiona!

Poslije 0:0 u Lionu, Barsa je večeras na svom terenu ubedljivo savladala francuskog predstavnika, rezultatom 5:1 i zasluženo izborila plasman među osam najboljih u elitnom evropskom takmičenju ove sezone.

Prava uzbuđenja počela su od 16. minuta meča, kada je Denajer startovao na Suareza, koji je tom prilikom nagazio fudbalera Liona. Ipak, nije bilo intervencije iz VAR sobe, kasnije se pojavila informacija da je bilo tehničkih problema, Marčinjak je pokazao na bijelu tačku, a Leo Mesi je majstorski izveo penal - samo je 'bocnuo' loptu i prevario Lopeza - prelijepa ''Panjenka'' za 1:0.

messi

Petnaest minuta kasnije, Barselona je suplirala vodstvo, i to preko Kutinja, koji je imao odličnu saradnjuu sa Suarezom, ovaj mu je sa desne strane poslao loptu u ''srce'' kaznenog prostora, a Brazilac tu priliku ne propušta - 2:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Da sve bude po ekipu Liona, njihov golman Lopez je zbog povrede koji minut kasnije morao van terena, zamijenio ga je Žorželan.

U 56. minutru ponovo Denajer uklizava u svom kaznenom prostoru, ovoga puta je zaustavio Mesija, čak je ovog puta bilo možda i više kontakta nego u 16. minutu kada je dosuđen penal, ali se sudija sada nije oglasio.

messi

Samo dva minuta kasnije, Lion uzvraća udarac! Poslije kornera, a onda i pravog ''glavometa'' u kaznenom prostoru Barselone, lopta na kraju dolazi do Tusara koji sa nekih desetak metara šalje loptu u mrežu. Uslijedila je konsultacija sudije Marčinjaka sa VAR sobom, jer se sumnjalo na ofsajd, a poslije par minuta pauze arbitar je potvrdio - gol je regularan, Lion je smanjio na 2:1.

Vratila se nada gostima da bi do kraja mogli do još jednog gola i plasmana u četvrtfinale, ali Leo Mesi se pita!

Kapiten Barse je u 78. minutu primio loptu od Busketsa kroz sredinu, a onda je ušao u kazneni prostor ''poslao po burek'' Denajera i Marsela, a onda ''zavukao'' loptu uz samu desnu stativu gola gostiju - 3:1.

Tada je već sve bilo jasno, Barsa se oslobodila psihološkog pritiska i već u 81. minutu stiže do novog pogotka. Mesi je povukao kontru, sjajno ju je ispratio Pike koji je ostao zaboravljen na lijevoj strani i potpun o neometan realizovao asistenciju svog kapitena - 4:1.

Ni to nije bilo sve!

U 87. minutu Dembele je protutnjao po lijevoj strani, Mesi mu je na ulasku u kazneni prostor poslao idealnu loptu, poslije čega realizacija nije izostala - 5:1 za Barsu!
Barselona: Ter Štegen – Serđi Roberto, Pike, Lengle, Alba – Rakitić, Buskets, Artur – Mesi, Suarez, Kutinjo (od 70. Dembele). 

Lion: Lopes (od 34. Žorželan) – Duboa, Denajer, Marselo, Markal, Mendi – Tusar, Fekir, Ndombele – Depaj (od 73. Traore), M. Dembele.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti