13. 03. 2019 - 22:57
U MUNCHENU ĆE SANJATI MANEA: Liverpool maestralnom partijom...
907
Shares
U MUNCHENU ĆE SANJATI MANEA: Liverpool maestralnom partijom prošao dalje

LIGA PRVAKA

U MUNCHENU ĆE SANJATI MANEA: Liverpool maestralnom partijom prošao dalje

Sport.ba
13. 03. 2019 - 22:57
0
Shares

Fudbaleri Liverpula slavili su na "Alijanc Areni" sa 1:3 (1:1) i tako obezbjedili plasman u četvrtfinale Lige šampiona, kako je prvi meč na "Enfildu" okončan bez golova.

Domaćin je pripjetio u devetom minutu preko Tijaga Alkantare, ali je udarac španskog reprezentativca prozujao pored gola koju čuva Alison.U 13. minutu peh za četu Jirgena Klopa, zbog povrede je teren morao da napusti kapiten Džordan Henderson, zamijenio ga je Fabinjo.

skysports-klopp-kovac-niko-4583590

Priprijetio je Nojeru u 25. minutu Roberto Firmino, ali je udarac Brazilca prohujao pored desne stative.

A onda, Van Dajk šalje loptu ka Maneu, Senegalac je odlično prihvata na ivici kaznenog prostora rivala, Manuel Nojer je bespotrebno istrčao sa svog gola, krilni napadač Liverpula je to primetio, sjajno se okrenuo i izbacio iskusnog golmana, a potom elegantnim udarcem zatresao praznu mrežu Bavaraca za 1:0.

mane5

Igrao se 35. minuta kada je lijepu šansu da duplira prednost "Redsa" imao Endi Robertson. Proleteo je neumorni Škot po lijevoj strani, odlučio se da iz nezgodnog ugla okuša svoj udarac, ali je Nojer bio dobro postavljen, od svega samo korner za goste.

Ipak, samo četiri minuta kasnije, Gnabri bježi odbrani Liverpula, ubacio je nezgodnu loptu pred gol gostiju, a nespretni Matip ju je poslao u sopstvenu mrežu, 1:1 na "Alijanc Areni".

Do kraja prvog dijela nije bilo promjene rezultata, a nakon pet minuta igre u nastavku zagrijao je Nojerove rukavice Mohamed Salaha solidnim pokušajem, ali je Nemac bio siguran. Nije uspjevao Bajern ozbiljnije da pripreti Alisonu Bekeru, a onda je zadatak za ekipu Nika Kovača postao još teži.

Igrao se 69. minut, kada je nakon kornera Milnera prosto poleteo Virdžil van Dajk i glavom smjestio loptu u mrežu domaće ekipe za 1:2.

I dalje su napadi Bajerna bili poprilično jalovi, a sve je postalo jasno u 84. minutu, kada je nakon centaršuta Salaha gotovo sam pred golom Bajerna ostao Sadio Mane, Senegalac glavom trese mrežu domaće ekipe i postavlja konačnih 1:3.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti