20. 02. 2019 - 10:42
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ ENGLESKE: Fudbaler Manchester...
907
Shares
NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ ENGLESKE: Fudbaler Manchester Uniteda tužio Josea Mourinha

PREMIERSHIP

NEVJEROVATNE VIJESTI STIŽU IZ ENGLESKE: Fudbaler Manchester Uniteda tužio Josea Mourinha

Sport.ba
20. 02. 2019 - 10:42
0
Shares

Stigao je Aleksis Sančez u redove Mančester junajteda prije nešto više od godinu dana, Murinjo ga je dobio u trampi sa Arsenalom, na drugu stranu otišao je Henrik Mhitarijan. Očekivalo se mnogo od bivšeg igrača Barselone, dobio je ogroman ugovor i postao najplaćeniji igrač u klubu, ali od kako je stigao ne liči na sebe.

sanchez

Jasno je da nije opravdao pomenutu platu koju je dobio, od oko pola miliona funti nedeljno, postigao je samo pet golova u svim takmičenjima.

Murinjo je u međuvremenu ostao bez posla, na klupi "Đavola" ga je naslijedio Ole Gunar Solskjer, koji za sada radi strašan posao i već ima više pobjeda ove sezone (11), nego što je Murinjo imao (10).

mourinho

Ipak, Sančez ne igra dobro ni kod Norvežanina, a sada je za "Bi-Bi-Si" izjavio da je za sve kriv Murinjo. "Murinjo je jedan od najboljih trenera na svijetu, način na koji on vodi ekipu, kako analizira video klipove, jednostavno zbog načina na koji pristupa svim stvarima. Ali među igračima se stvarao osjećaj da čas igrate, a čas ste van tima. Ja tako ponekad nisam igrao, pa onda jesam i onda ponovo nisam i vi kao igrač izgubite samopouzdanje. Igram fudbal od svoje pete godine i kada mi neko oduzme loptu, to je kao da ostanem bez radosti", izjavio je Sančez. Dakle, Sančez je rešio da za sve okrivi Murinja, tako je izgleda sada najlakše.

mou-alexis

(Sport.ba)

Učitaj još novosti