20. 02. 2019 - 09:31
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Luka Modrić dobio ponudu koja se NE...
907
Shares
KAO GROM IZ VEDRA NEBA Luka Modrić dobio ponudu koja se NE ODBIJA, pred njim je UGOVOR ŽIVOTA

REAL GA SILNO ŽELI ZADRŽATI

KAO GROM IZ VEDRA NEBA Luka Modrić dobio ponudu koja se NE ODBIJA, pred njim je UGOVOR ŽIVOTA

Sport.ba
20. 02. 2019 - 09:31
0
Shares

Nakon što je objavljeno da je došlo do preokreta u slučaju Luke Modrića i da je Real Madrid odlučio produžiti saradnju s hrvatskim kapitenom, pojavile su se prve konkretne brojke. Kraljevski klub spreman je produžiti ugovor Modriću do ljeta 2022. godine, odnosno na dodatne dvije godine, te mu za svaku ponuditi po 12 miliona eura.

modric

Tu vijest otkrio je Telemadrid, a istu prenose brojni španski, ali i portali diljem Evrope. Kapiten Hrvatske navodno razmišlja o produženju ugovora, a odluku će donijeti u dogovoru s obitelji.

Modrić je prošlog ljeta bio u iskušenju da dres Reala zamijeni s onim Intera iz Milana, koji mu je nudio dvogodišnju saradnju i 10 miliona eura po sezoni. Do dogovora Intera i Reala nije došlo, pa je Luka ostao u Madridu.

perez-modric

Kraljevski klub ima 11 mjeseci da uvjeri Modrića i zadovolji njegove osobne uvjete, jer će u suprotnom s istekom januara 2020. godine Luka biti slobodan dogovoriti saradnju s bilo kojim drugim klubom i besplatno napustiti Madrid u ljeto 2020. godine.

modric-zlatna-lopta1

Podsjetimo da je Luka Modrić ključni igrač Reala u posljednjih nekoliko sezona, a to je dokazao i lani kada je osvojio apsolutno sve prestižne individualne nagrade koje jedan nogometaš može osvojiti.

Učitaj još novosti