05. 02. 2019 - 09:12
POTENCIJAL POPUT MBAPPEA "Novi Cristiano Ronaldo" zaludio sve:...
907
Shares
POTENCIJAL POPUT MBAPPEA

JOAO FELIX

POTENCIJAL POPUT MBAPPEA "Novi Cristiano Ronaldo" zaludio sve: Ponajbolji klub Evrope krenuo po malog genijalca

Sport.ba
05. 02. 2019 - 09:12
0
Shares

Joao Felix slovi kao nadolazeća zvijezda portugalskog nogometa. Tamošnji mediji nazivaju ga najvećim nacionalnim talentom koji je rođen nakon Cristiana Ronalda. Dodijelili su mu i nadimak "Uragan Felix" nakon što se 25. avgusta u 2018. godine u prvenstvenom ogledu sa Sportingom upisao u povijesne anale kao najmlađi igrač koji je postigao pogodak u lisabonskom derbiju.

Ljetos, četiri i pol mjeseca prije 19. rođendana, Joao Felix promoviran je u prvu postavu. Na poziciji ofanzivnog veznjaka, kao i krilnim pozicijama, u 21 utakmici tekuće sezone postigao je osam pogodaka uz tri asistencije. S obzirom na dob, minutaža mu se razmjerno dozira.  

fenix

Na prošlotjednoj ligaškoj utakmici Benfice i Boaviste na "Luzu" viđeni su skauti Barcelone, Atletico Madrida, Borussije Dortmund i Manchester Uniteda sa svrhom procjene Felixove vrijednosti i kvalitete. Joao Felix u 90 minuti istakao se s pogotkom i asistencijom.

fenix1

Diario AS tvrdi kako je interes obznanio i Real Madrid, kao i brojni evropski klubovi poput Paris Saint-Germaina, Milana, West Hama, Monaca, Juventusa i Bayern Münchena. 

fenix2

"Real Madrid zapamtio ga je nakon što je u polufinalu Lige prvaka za mlade uništio Gutijeve juniore", spominje Diario AS.

fenix4

Benfica je, prema pisanju portugalskih medija, u januaru primila i odbila 60 miliona eura vrijednu ponudu nepoznatog engleskog kluba. Ubrzo je Joaou Felixu povećala platu i u aktuelni ugovor - važeći do 2023. godine - uglavila 120 miliona eura vrijednu otkupnu klauzulu. S obzirom na enorman interes, trenutno pregovara s Felixovim menadžerima na poboljšanom ugovoru prema kojem bi otkupna odšteta trebala biti podignuta na 200 miliona eura.

fenix5

"Felixov potencijal opisuje se jednak kao i Mbappéov. U Portugalu ga se uspoređuje sa Cristianom Ronaldom. Real Madrid nada se kako predstojećeg ljeta može pobijediti konkurenciju za polivalentnog napadača", zaključuje Diario AS.

fenix6

fenix7

joao-fenix

benfica-seferovic-felix

Učitaj još novosti