23. 01. 2019 - 07:15
NEVIĐENA DRAMA U MELBURNU Serena prokockala 5:1 i 4 meč lopte,...
907
Shares
NEVIĐENA DRAMA U MELBURNU Serena prokockala 5:1 i 4 meč lopte, Pliškova ide na furioznu Osaku

AUSTRALIAN OPEN

NEVIĐENA DRAMA U MELBURNU Serena prokockala 5:1 i 4 meč lopte, Pliškova ide na furioznu Osaku

Sport.ba
23. 01. 2019 - 07:15
0
Shares

Češka teniserka Karolina Pliškova plasirala se u polufinale Australian Opena pobjedom nad Serenom Wililams nakon velikog preokreta. 

Trenutno sedma teniserka svijeta savladala je sedmostruku osvajačicu turnira u Melburnu, a po setovima je bilo 6:4, 4:6, 7:5. Nevjerovatna Čehinja je u trećem setu imala zaostatak od 1:5 i pri tome spasila čak četiri meč lopte, a onda je uslijedio preokret u meču koji je trajao dva sata i 12 minuta.

Rivalka Čehinje u historijskom polufinalu Australian Opena biće Japanka Naomi Osaka, koja je prethodno bila bolja od Eline Svitoline sa 6:4, 6:1.

Što se samog meča tiče, bolje je započela Pliškova, napravila je break u trećem gemu i set dobila sa 6:4.

U nastavku je iskusna Amerikanka podigla nivo igre, ali je češka igračica bila ta koja je došla do novog breaka. Bilo je to u petom gemu drugog seta. Ipak, uslijedio je rebreak za 3:3, i tog trenutka otpočeo je Serenin nalet koji je trajao praktično do samog kraja meča.

Serena je oduzimanjem servisa rivalki u 10. gemu, najprije odvela duel u treći set, a zatim tamo furioznom igrom osvojila pet od prvih šest gemova. Sve je govorilo da ćemo gledati reprizu prošlogodišnjeg finala US Opena.

Tada je, međutim, došlo do nesvahtljivog pada Amerikanke i gubitak narednih šest gemova! Pliškova je oduzela servis rivalki na 5:1, pošto je spasila jednu meč loptu, pa još tri na svoj servis na 5:4, i na kraju načinila epski preokret za trijumf.

Treba naglasitii  to da je Serena tokom tog perioda imala problema sa zglobom, što je vjerovatno utjecalo na dosta slabiju predstavu američke igračice.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti