20. 01. 2019 - 23:25
Lyon u posljednjim sekundama stigao do preokreta i pobjede...
907
Shares
Lyon u posljednjim sekundama stigao do preokreta i pobjede protiv Saint-Etiennea

LIGUE 1

Lyon u posljednjim sekundama stigao do preokreta i pobjede protiv Saint-Etiennea

Sport.ba
20. 01. 2019 - 23:25
0
Shares

Nismo gledali pretjerano sadržajan dan u francuskom nogometu. U ukupno pet utakmica postignuto je isto toliko golova, a najzanimljivija utakmica dana svakako je derbi između Saint-Etiennea i Lyona koji je završio rezultatom 2-1 za goste.

Poveli su domaćini u 21. minuti kada su probili desnu stranu obrane 'Lavova'. Gabriel je centrirao, a najbrži u šesnaestercu Anthonya Lopesa bio je Romain Hamouma koji zabija za 1-0.

Gosti su potom preuzeli inicijativu, nametnuli su se na terenu, ali teško su dolazili do ozbiljnijih prilika, a najbolju je propustio Memphis Depay kada je pokušao fantastičnim lobom matirati Ruffiera, ali domaći golman sjajnom reakcijom izbija loptu u korner.

Na izjednačujući pogodak, gosti su morali sačekati drugo poluvrijeme. Upravo je nizozemski ofenzivac jedan od najzaslužnijih za poravnanje rezultata.

Depay je došao do lopte nakon jednog ubačaja, pokušao je uputiti udarac, ali stoper domaćih igra rukom te sudac svira jedanaesterac. Nabil Fekir je namjestio loptu koju mirnim udarcem šalje u jednu stranu, a golmana u drugu za konačnih 1-1.

Rezultat se dugo vremena nije mijenjao, prvenstveno zahvaljujući Lyonovom golmanu Anthonyu Lopesu koji je skinuo čak 4 nevjerovatna zicera domaćima.

Domaći su imali fantastičnu priliku u 88. minuti, ali Lopes je i to skinuo, a potom Moussa Dembele u petoj – ujedno i posljednjoj – minuti sudijske nadoknade ostavlja u nevjerici domaće i zabija za veliku pobjedu Lyona.

Lavovi su s ova tri boda preskočili St. Etienne na tabeli i zauzeli treće mjesto sa 37 bodova. Bod manje imaju večerašnji domaćini, dok je PSG vodeći sa 53 boda, a drugoplasirani Lille ima 40 bodova na svom kontu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti