21. 01. 2019 - 13:10
BIZARNA SITUACIJA NA UTAKMICI: Sudija pomoću VAR-a 10 minuta...
907
Shares
BIZARNA SITUACIJA NA UTAKMICI: Sudija pomoću VAR-a 10 minuta pregledavao situaciju pa PONIŠTIO GOL

GOSTI NISU MOGLI VJEROVATI

BIZARNA SITUACIJA NA UTAKMICI: Sudija pomoću VAR-a 10 minuta pregledavao situaciju pa PONIŠTIO GOL

Sport.ba
21. 01. 2019 - 13:10
0
Shares

U Meksiku je noćas odigrana najintrigantnija epizoda VAR-a u njegovoj kratkoj historiji postojanja. U okviru 3. kola Lige MX Guadalajara je ugostima Tolucu i slavila 1:0, a u tome joj je puno pomogla VAR tehnologija koja je poništila gol gostiju.

2

U 82. minuti Toluca je, činilo se, poravnala preko Triverija, koji je glavom iz blizine pucao, a golman Gudinu djelomično zaustavio. Lopta je gotovo cijelim obimom prešla gol liniju, ali se zbog efeja koji je dobila pri dodiru golmana vratila prema van.

1

Gosti nisu mogli vjerovati, a kada se pogleda usporena snimka teško je povjerovati da su suci ovo poništili. Treba naglasiti da VAR tehnologija nema veze s tehnologijom "oko sokolovo", koje zaduženo da javi glavnom sucu je li lopta cijelim obimom prešla gol-liniju.

3

Zanimljivo je isto tako da Meksikanci koriste VAR, ali ne i tehnologiju koja im omogućava sigurne odluke u ovoj situaciji.

Glavni sudac utakmice je 10-ak minuta provjeravao snimku i konzultirao se s VAR sobom, te je u konačnici presudio u korist domaćina.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti