20. 01. 2019 - 13:01
SENZACIJA U AUSTRALIJI: Stefanos Tsitsipas izbacio Rogera...
907
Shares
SENZACIJA U AUSTRALIJI: Stefanos Tsitsipas izbacio Rogera Federera !!

AO

SENZACIJA U AUSTRALIJI: Stefanos Tsitsipas izbacio Rogera Federera !!

Sport.ba
20. 01. 2019 - 13:01
0
Shares

Stefanos Tsitsipas je  odigrao fantastično današnji meč i nije pokazao previše respekta  zbog činjenice da je nasuprot sebe imao jednog od najvećih tenisera svih vremena.

U otvarajućem setu nijedan teniser nije dozvolio break, a u taj-brejku je Roger nakon velike borbe dočekao jednu grešku Tsitsipasa, pa je poveo sa 1:0. Bitno je navesti da je sudija napravio veliku grešku, jer nije ponovio poen kada je jedan navijač omeo Stefanosa.

U drugom setu priča kao i u prvom. samo što je Roger imao čak četiri set-lopte, ali Tsitsipas se izvukao i na kraju u taj-brejku došao do izjednačenja. Prvi brejk viđen je tek u trećem setu. Pri rezultatu 6:5 za Tsitsipasa, Federer je katstrofalno servirao, pa je grčki teniser došao do preokreta.

U četvrtom setu su obojica tensera kvalitetno servirali, pa se opet otišlo u trinaestu igru, gdje je Tsitsipas bio uspješniji.

U četvrtfinalu će igrati protiv Roberta Bautiste-Aguta, koji je ranije bio bolji od Marina Čilića. Prethodno je ispao i Grigor Dimitrov, ostaju Rafa Nadal i Novak Đoković glavni kandidati za titulu u Melburnu.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti