18. 01. 2019 - 21:03
NEVJEROVATNA SITUACIJA U REALU: Nemaju golmana za subotnju...
907
Shares
NEVJEROVATNA SITUACIJA U REALU: Nemaju golmana za subotnju utakmicu

ŠPANSKA PRIMERA

NEVJEROVATNA SITUACIJA U REALU: Nemaju golmana za subotnju utakmicu

Sport.ba
18. 01. 2019 - 21:03
0
Shares

Nevjerovatna vijest dolazi iz Madrida.

Real u subotu s početkom od 16 sati i 15 minuta igra derbi kola s trećeplasiranom Sevillom na svom Santiago Bernabeuu, ali problemi s ozljedama zadaju velike glavobolje treneru Santiagu Solariju.

courtois

Trenutno su mu pod upitnikom nastupi nekoliko prvotimaca poput Tonija Kroosa, Karima Benzeme i Garetha Balea, dok su još van pogona Asensio, Diaz, Llorente i Jesus Vallejo. I na sve to dolazi ozljeda kuka prvog golmana Thibauta Courtoisa, čiji je povratak najavljen tek sljedeće sedmice (prema Transfermarktu).

Međutim, belgijski golman mogao bi dobiti dodatnu dozu 'blokada' kako bi zaigrao u susretu protiv Andalužana jer su Los Blancosi ostali bez ijednog zdravog golmana u kadru.

courtois2

Naime, rezervni golman koji je s Kraljevskim klubom osvojio tri uzastopne Lige prvaka, Keylor Navas, ozlijedio je prepone te ga neće biti na terenima minimalno dvije sedmice, prenosi Mundo Deportivo. Njegova ozljeda dolazi u najgore vrijeme za Solarija jer su prije nekoliko dana prodali svog trećeg golmana Kika Casillu u Leeds.

Tko će stati među stative u sutrašnjem dvoboju velika je enigma, a sigurno je da Real ne želi riskirati s preuranjenim povratkoma glavnog golmana Courtoisa. Ipak, moguće je da će morati stisnuti zube i riskirati novu ozljedu…

courtois

(Sport.ba)

Učitaj još novosti