15. 01. 2019 - 15:25
ZVANIČNO: Mladi Hrvat pojačao Sevillu
907
Shares
ZVANIČNO: Mladi Hrvat pojačao Sevillu

ROG STIGAO NA POSUDBU

ZVANIČNO: Mladi Hrvat pojačao Sevillu

Sport.ba
15. 01. 2019 - 15:25
0
Shares

Fudbalski klub Napoli potvrdio je da je hrvatskog fudbaleru Marku Rogu dozvoljeno da ode na posudbu u Sevillu, ali i da će se na kraju sezone vratiti u Italiju.

Cristiano Giuntoli, sportski direktor Napolija u izjavi za španske medije kazao je da je Sevilla najbolja opcija za Roga, ali i da niti jednog trenutka tokom pregovora u obzir nije dolazila mogućnost njegove kupovine.

“Odobrili smo pozajmicu. Smatramo da to može biti dobra opcija za Roga. On nam je rekao da želi igrati u Sevilli, ali ga ne možemo prodati. Može provesti narednih nekoliko mjeseci u Sevilli, ali će se onda vratiti. U dogovor ne želimo uključiti opciju za otkup, a to smo rekli i Sevilli i Rogu. On je igrač u kojeg imamo puno povjerenje, tako da ga ne želimo pustiti“, istakao je Giuntoli.

Rog je u Napoli stigao 2016. godine iz zagrebačkog Dinama. Prethodno je igrao za Varaždin i Split. Za klub iz Napulja 23- godišnji vezni fudbaler odigrao je 62 takmičarske utakmice i postigao dva gola. U dresu reprezentacije Hrvatske upisao je 12 nastupa.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti