15. 01. 2019 - 10:44
SAMO KORAK OD NOU CAMPA Barca dovodi veliko pojačanje, igrača...
907
Shares
SAMO KORAK OD NOU CAMPA Barca dovodi veliko pojačanje, igrača koji je specijalista za Real

STUANI ŽELJA KATALONACA

SAMO KORAK OD NOU CAMPA Barca dovodi veliko pojačanje, igrača koji je specijalista za Real

Sport.ba
15. 01. 2019 - 10:44
0
Shares

Napadač Girone Christian Stuani blizu je prelaska u Barcelonu za 15 miliona eura, prenose brojni španski mediji.

stuani

Barcelona je spremna aktivirati otkupnu klauzulu za iskusnog fudbalera, trećeg strijelca Primere sa 12 golova, i tako ga dovesti na "Nou Camp".

stuani1

Nakon odlaska Munira El Haddadija u Sevillu, katalonskom klubu potrebno je pojačanje u napadu za rotaciju i izbor je pao na 32-godišnjaka iz Urugvaja.

munir

Samo je Barcelonin tandem Lionel Messi - Luis Suarez dao više golova od Stuanija ove sezone u španskom prvenstvu, a koliko je bio efikasan potvrđuje i statistički podatak od 33 gola na 47 utakmica za Gironu.

Ove sezone postigao je već 12 golova u La Ligi, a Urugvajcu je najdraža mušterija niko drugi do Real. Prošle sezone u La Ligi je zabio 21 gol, a od toga je tri postigao protiv prvaka Evrope. Dodao je i dva protiv španskog viceprvaka Atletica. 

stuani2

Ove sezone dva gola postigao je protiv budućeg poslodavca Barcelone i tako postao prvi igrač koji je iste godine zabio po dva gola na jednoj utakmici i Barceloni i Realu. Još jednom je poentirao i protiv aktuelnog viceprvaka i trenutno drugoplasiranog Atletica.

stuani3

Stuani se kao odlično zimsko pojačanje nameće i zato što može igrati u proljetnoj, nokaut fazi Lige prvaka, s obzirom na to da od početka sezone nije igrao u LP-u.

stuani4

Bitno je naglasiti i to da ima otkupnu klauzulu od samo 15 miliona eura, što je za Barcelonu sitniš. Girona bi prodajom najboljeg strijelca zaradila šesterostruko, jer prije godinu i pol za njega je Middlesbroughu platila samo 2,5 miliona eura. 

stuanii

Stuani je osim Middlesbrougha igrao još za Espanyol, Racing Santander, Levante, Albacete, Regginu i klubove u domovini Bela Vista i Danubio.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti