29. 12. 2018 - 17:29
CORMIER BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Neću dozvoliti da mi je iko oduzme"
907
Shares
CORMIER BEZ DLAKE NA JEZIKU:

UFC

CORMIER BEZ DLAKE NA JEZIKU: "Neću dozvoliti da mi je iko oduzme"

Sport.ba
29. 12. 2018 - 17:29
0
Shares

UFC je Danielu Cormieru oduzeo pojas poluteške kategorije, pojas službeno neće biti njegov kad započne borba Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona.

Ali Cormier je odlučio ta to baš neće biti tako, on se sam odrekao titule. Ne želi dozvoliti da mu UFC oduzme titulu, iako će večeras svakako ostati bez nje, odlučio je da će to biti na njegov način, a pojas prvaka poluteške kategorije dobit će svog vlasnika nakon meča Jones - Gustafsson.

cormier

"Danas ću napustiti titulu poluteške kategorije. Neću dozvoliti da mi je iko oduzme jer oduzimanje titule znači da si napravio nešto krivo. A ja nisam. Tako da mi je neće oduzeti, nakon što sam je uspješno branio tri i pol godine", rekao je Cormier za ESPN pa dodao:

"Radije ću otići na ovaj način, uzdignute glave kakav sam uvijek i bio. Neću dozvoliti da historijske knjige pišu kako mi je titula oduzeta, posebno jer sam je branio ove godine. Dobio sam priliku boriti se u teškoj kategoriji i prihvatio sam. Borio sam se tri puta u 2018. godini, niti jedan prvak nije aktivan kao ja i mislim kako sam svakako borac godine. Moja ostavština i moja priča neće u sebi imati podatak da mi je titulu oduzeo UFC", završio je Cormier.

Cormier u svom vlasništvu i dalje ima pojas teške kategorije kojeg je osvojio nakon pobjede protiv Stipe Miočića.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti