30. 12. 2018 - 08:35
VELIKI POVRATAK ŠAMPIONA: Jon Jones nokautom postao prvak UFC-a !!
907
Shares
VELIKI POVRATAK ŠAMPIONA: Jon Jones nokautom postao prvak UFC-a !!

UFC

VELIKI POVRATAK ŠAMPIONA: Jon Jones nokautom postao prvak UFC-a !!

Sport.ba
30. 12. 2018 - 08:35
0
Shares

Laktovi pa snažni udarci i bilo je sve gotovo. Alexander Gustafsson je od nemoći pao na trbuh, a Jon Jones je mogao početi slaviti povratak na tron. Jedan od najboljih boraca u UFC-u nije dopustio nikakvo iznenađenje, dominirao je od samog početka i vratio u svoju vitrinu pojas poluteške kategorije.

2

Držao se solidno Gustafsson u prvoj rundi, a onda u nastavku borbe Jones pokazuje svu svoju raskoš. Gradio je pomalo svoj put prema pobjedi, zadavao bolne udarce Šveđaninu nogama, a sve je to bila uvertira za sredinu treće runde. Laktovima je prvo omamio Šveđanina, a onda ga i snažnim udarcima dokrajčio. Suci su vidjeli da nema smisla nastavljati i ekspresno prekinuli borbu. 

3

Sjajni Jones došao je i do 26. pobjede u profesionalnoj karijeri, a nema nijedan poraz. Ali, iako je riječ o fantastičnom borcu, njegova karijera je prožeta mnogim skandalima. Čak tri puta je padao na doping testu, a bilo je tu i odbijanje odlazaka na kontrolu, što će zauvijek biti mrlja na njegovoj karijeri. Gustafssonu je ovo bio peti poraz i vjerojatno posljednja borba za naslov prvaka.

Bila je to repriza njihovog dvoboja iz 2013. godine, ali tada je Jones puno teže došao do pobjede. Ovaj put je ozbiljno shvatio Šveđanina i pokazao zašto je jedan od najboljih boraca u historiji UFC-a.

Zanimljivo će biti za vidjeti što dalje. Mnogi ljubitelji MMA priželjkuju borbu Jonesa i Cormiera, a prvak teške kategorije dao je naznačiti da će protiv Jona odraditi oproštajnu borbu. No, pošto je Cormier sad u teškoj kategoriji, mala je vjerojatnost da će doći do njihove borbe, jer je Jones već ranije izjavio da ga borba u toj kategoriji ne zanima.

(Sport.ba)

 

Učitaj još novosti