14. 12. 2018 - 16:49
Ovo su mogući VELIKI TRANSFERI u januaru, jedan Hrvat je...
907
Shares
Ovo su mogući VELIKI TRANSFERI u januaru, jedan Hrvat je TRAŽENA ROBA

BIT ĆE ZANIMLJIVO NA NOGOMETNOJ PIJACI U JANUARU

Ovo su mogući VELIKI TRANSFERI u januaru, jedan Hrvat je TRAŽENA ROBA

Sport.ba
14. 12. 2018 - 16:49
0
Shares

Bliži se još jedan januarski prijelazni rok. Mnogi evropski velikani planiraju pojačanja, pa bi na startu 2019. godine moglo doći do nekih velikih transfera diljem kontinenta.

Nakon završetka grupne faze Lige prvaka klubovi jasnije vide tko im je i na kojoj poziciji potreban. S druge strane, neki koji su ispali iz elitnog natjecanja mogli bi imati problema zadržati svoje najveće zvijezde.

Mauro Icardi (Inter)

Interov dvojac odmah po ispadanju iz Lige prvaka postao je meta mnogih klubova. Kapitena Icardija, koji je ove sezone zabio 12 golova i upisao dvije asistencije u 18 utakmica, već neko vrijeme želi Real Madrid.

mauro-icardi

Aktuelnom europskom prvaku nakon odlaska Cristiana Ronalda u Juventus nedostaje pravi napadač, koji lakoćom zabija i rješava prilike iz jednog poteza. Karim Benzema nije taj, pa u Madridu ozbiljno razmišljaju o Argentincu.

Treba li spomenuti da bi taj transfer sigurno iznosio preko 100 miliona eura? To je jedino sigurno, a Real ako želi krenuti u napad, mora spremiti dosta novca za klub s Giuseppe Meazze.

Ivan Perišić (Inter)

Tu je i Ivan Perišić. Ponovno je aktualan njegov prelazak u Manchester United, gdje ga godinama pokušava dovesti Jose Mourinho. Do sada je Inter odbijao sve ponude s Old Trafforda za hrvatskog reprezentativca, ali bi u januaru moglo biti drugačije.

perisic2

Perišić trenutačno nema onaj zvjezdani status u redovima Nerazzurra (po dva gola i dvije asistencije u 20 utakmica do sada), što je iskoristio Matteo Politano, pa njegov odlazak nije nemoguća misija. Naprotiv, i sam je nedavno priznao da bi jednog dana volio zaigrati u Premier ligi.

Tko zna, možda već od januaru, a moguća je i zamjena s Pogbom, Martialom ili Sanchezom. 

Kalidou Koulibaly (Napoli)

Kalidou Koulibaly, bez dvojbe, jedan je od najboljih braniča u Evropi i svakako jedan od najboljih igrača Napolija. Međutim, ispadanja iz Lige prvaka, baš kao i Inter, stvorit će financijski minus na San Paolu, a dovoljno dobra ponuda s Otoka otvorila bi pitanje njegove budućnosti.

kalidou-koulibaly-687144

Koulibaly se povezuje s Manchester Unitedom jer Mourinho panično traži pojačanje u obrani za drugi dio sezone, vjerojatno i posljednje na klupi Crvenih vragova.

Naravno, teško je povjerovati da će Napoli tek tako pustiti svog kapitalca u siječnju jer Carlo Ancelotti želi osvojiti Evropa ligu. Međutim, nikad se ne zna s kontroverznim predsjednikom Napolitanaca Aureliom De Laurentisom. 

Elseid Hysaj (Napoli) 

Uz Koulibalyja je tu i Elseid Hysaj. Njega želi vidjeti Maurizio Sarri na Stamford Bridgeu. Talijanski trener surađivao je s reprezentativcem Albanije u Napoliju i najbolje je upoznat s njegovom kvalitetom. Zato bi ga volio dovesti u Chelsea i pojačati poziciju desnog beka. Za njega su zainteresirani i Arsenal, Tottenham...

Jose Gaya (Valencia)

Mladi 23-godišnji lijevi bek Valencije oduševio je ove sezone u Ligi prvaka protiv Juventusa i Manchester Uniteda. Njega prati Bayern, koji planira velike promjene u momčadi. Bavarci će na ljeto dobiti desnog beka i svjetskog prvaka Benjamina Pavarda iz Stuttgarta, a na drugoj strani žele vidjeti upravo Gayu koji bi trebao naslijediti Jordija Albu u španskoj reprezentaciji u skorijoj budućnosti.

Hirving Lozano (PSV)

Meksikanac je 2017. stigao iz Pachuce u PSV, a sada bi već mogao napustiti nizozemskog velikana. On je pokazao što zna na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, gdje je njegova reprezentacija srušila Njemačku baš njegovim golom. Prije nekoliko dana je zabio i Interu na Meazzi za remi (1:1) i time eliminirao talijanski klub iz Lige prvaka.

Sve to prate Liverpool i Jurgen Klopp, ali i Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid... Lozano je do sada zabio 14 golova i upisao sedam asistencija u 25 utakmica za PSV, što najbolje govori o kakvom se igraču radi. A tek su mu 23 godine. 

Angeliño (PSV)

Još jedan lijevi bek. I još jedan Španac. Od 2014. sve do posljednjeg ljeta Angeliño je bio igrač Manchester Cityja koji ga je slao na posudbe, a onda ga pustio u PSV. Čini se, velika pogreška engleskog prvaka i Pepa Guardiole. Angeliño pruža odlične igre u nizozemskom prvenstvu, a sjajno je igrao i u Ligi prvaka.

angelino

Za njega je zainteresiran Arsenal. Unai Emery obožava takve igrače, pogotovo Špance, pa će učiniti sve kako bi ga doveo na Emirates. Naravno, PSV bi od cijele operacije trebao dobro zaraditi, a Topnici dobiti lijevog beka za sljedećih 10 godina. 

Cesc Fabregas (Chelsea)

Unatoč tome što za španskog veznjaka znamo "hiljadu godina", on ima svega 31 godinu i sigurno još može dosta toga pružiti, barem ako pitate Milan. Rossoneri su iznenađujuće ispali iz Evropa lige od Olympiacosa, a potom su izbjegli zabranu transfera od UEFA-e zbog kršenja financijskog fair-playa, pa će moći kupovati.

fabregas

U vrhu njihovog popisa je Fabregas, koji nije sretan u Chelseaju. Sarri ga ne vidi u svojim planovima i njegov odlazak iz Londona je izvjestan, a San Siro jako realna destinacija za novu avanturu, svojim iskustvom bi itekako mogao pomoći mladoj momčadi Gennara Gattusa koja se za početak želi vratiti u Ligu prvaka. 

(Sport.ba)

Učitaj još novosti