14. 12. 2018 - 14:55
SALIHAMIDŽIĆ VEĆ SLAŽE TIM: Dragulj evropskog fudbala odbio...
907
Shares
SALIHAMIDŽIĆ VEĆ SLAŽE TIM: Dragulj evropskog fudbala odbio Barcu i stiže u Munchen, OVO će biti STRAŠAN Bayern

HAVERTZ PRED DOLASKOM NA ALLIANZ ARENU

SALIHAMIDŽIĆ VEĆ SLAŽE TIM: Dragulj evropskog fudbala odbio Barcu i stiže u Munchen, OVO će biti STRAŠAN Bayern

Sport.ba
14. 12. 2018 - 14:55
0
Shares

Iako se popularni Brazzo suočio s kritikama zbog lošeg prijelaznog roka i uz trenera Niku Kovača označen je kao glavni krivac za loše rezulate, čelnici bavarskog velikana Uli Hoeness i Karl-Heinz Rummenigge imaju veliko povjerenje u bivšeg bh. reprezentativca.

salihamidzic

Predsjednik kluba Hoennes je želio da Salihamidžić bude sigurniji tokom svojih TV nastupa i da priča uvjerenije i kritičnije. Nakon meča s Ajaxom to je Salihamidžić i učinio, a Hoenessu se to jako dopalo.

kovac-hoeness"Brazzo sada ima potpuno podršku da krene još žešće. To mi se jako sviđa jer neko mora da istupi", istakao je Hoennes, koji je ranije također davao podršku nekadašnjem reprezentativcu BiH.

brazzo"Hasan je mlad i mora 'krčiti' svoj put. Pod žestokim je kritikama u posljednje vrijeme, ali ako želi postati veliki, mora proći kroz sve to"

hasan-salihamidzic

Velikan iz Minhena sprema velike promjene unutar tima. Najavljeni su mnogobrojni odlasci, Arjen Robben će prvi napustit Minhen na kraju sezone, a za njim bi trebali i Franck Ribery, te James Rodriguez. Najavljena su također i velika pojačanja. Salihamidžić će u narednim mjesecima obaviti razgovore sa potencijalnim pojačanjima kluba, te će upravo on biti zadužen za rekonstrukciju tima.

Jedno od imena koja bi trebala stići na "Allianz Arenu" je svakako Kai Havertz. Mladi, 19-godišnji veznjak, igra odličnu fantastičnu sezonu u Bayeru iz Leverkusena – u Bundesligi je zabio već 4 gola, što je za jedan više od zabijenih pogodaka u cijeloj prošloj sezoni. Osim toga, ofanzivni veznjak, koji po potrebi može zaigrati i u nešto povučenijoj roli te kao vanjski vezni igrač koji ordinira prema krilu, u Evropskoj je ligi zabio još 3 zgoditka, a spekulacije o njegovom odlasku u veći klub krenule su još i prije ove sezone.

havertz-k

Kako prenosi španski "Mundo Deportivo", za njega je izrazito zagrijana bila Barcelona. S obzirom na sjajnu tehniku i pregled igre, odlično bi se uklopio u sustav Blaugrane. Iako su već kontaktirali određene ljude bliske nogometašu, Barca je odustala od mladog njemačkog dragulja jer je on već odlučio prijeći u redove Bayern Munchena, prenosi "Mundo Deportivo".

havertz-leverkusen

Bavarci će tako nastaviti svoju politiku uzimanja 'svega što vrijedi' iz Bundeslige i time će ojačati momčad Nike Kovača koja nikako da spoji dvije dobre utakmice ove sezone. Havertzova cijena prema Transfermarktu trenutno iznosi 55 miliona eura, ali još nije poznato hoće li mladić preseliti u Bavarsku već ove zime ili će se čekati ljeto.

havertz

kaihavertz

kai-havertz

kai-havertz-bayer-leverkusen-1523186183

havertz

(Sport.ba)

Učitaj još novosti